gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

HOLLIGER, HEINZ / SWISS CHAMBER SOL

INDUUCHLEN

Genre: Klassiek
Label: ECM
Releasedatum: 10-06-2011
Herkomst: NL
Item-nr: 2795657
EAN: 0028947639770
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Gelijktijdig met een cd met Bach-bewerkingen brengt ECM ook een cd geheel gewijd aan recente composities van Heinz Holliger. Centraal staan twee liedcycli, Puneigä en Induuchlen. Beide worden ingeleid door voordrachten van de dichters die door Holliger verklankt zijn en omringd door instrumentale stukken: Me’Mounia voor slagwerk en ensemble en Toronto-Exercises voor fluit, klarinet, viool en harp. Induuchlen maakt het meeste indruk; hierin wordt van de countertenor gevraagd ook in het lage register te zingen, waardoor een hypnotiserend duet met de hoorn ontstaat. Een fascinerende klankwereld die je enkele malen moet beluisteren voordat je begrijpt wat je zojuist gehoord hebt.

“Induuchlen”, het andere album dat van Heinz Holliger uitkomt op ECM, zal vast en zeker een cultstatus verkrijgen. Holliger is een zeer creatief componist en hij liet zich inspireren door Zwitserse bronnen: de poëzie van Anna Maria Bacher en Albert Stretch. Dirigent Holliger werkt hier samen met onder meer de geweldige solisten Sylvia Nopper en Kai Wessel.

nieuwsbrief