gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

HOLLIGER, HEINZ

JOHANN SEBASTIAN BACH - ICH HATTE V

Genre: Klassiek
Label: ECM
Releasedatum: 08-06-2011
Herkomst: NL
Item-nr: 2795658
EAN: 0028947643869
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Hoboïst Heinz Holliger heeft een prachtig programma met hobowerken van Johann Sebastian Bach en Allesandro Marcello gemaakt. Hij combineert delen uit kantates met eigen bewerkingen van concerten. De muziek die hij uitkoos om te bewerken, bijvoorbeeld het klavecimbelconcert in A van Bach, leent zich uitstekend voor hobo en het klinkt dan ook prachtig. Deze utwisseling van instrumenten is ook geheel in de traditie van de barok. De combinatie van historische en moderne instrumenten en de historische uitvoeringspraktijk van Holliger en Camarata Bern werkt uitstekend.



Tekst van ECM

Ich hatte viel Bekümmernis” is een schitterende uitvoering van Bach’s concertos en symfonieën voor hobo, met Holliger als ongeëvenaard musicus op dit instrument! Holliger neemt niet vaak meer klassieke albums op, de laatste was in 1997, met werk van Zelenka. Dat maakt “Ich hatte viel Bekümmernis” tot een zeer belangrijk album.

Holliger’s fantastische uitvoering strookt geheel met die van Camerata Bern, waar hij een heel lange artistieke relatie mee heeft. Voeg dit samen met de onberispelijke ECM sound en het resultaat is een kristalheldere productie.

Holliger heeft ook geschreven voor het booklet bij deze cd en hij vertelt daarin onder meer over zijn diepe liefe voor de muziek van Bach.

nieuwsbrief