gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Zowel Pauline Oostenrijk als ook haar zus Nienke hebben inmiddels hun sporen in het klassieke metier ruimschoots verdiend. Nienke ontving als eerste hoboïste in 1999 de Nederlandse Muziek Prijs, zeg maar de allerbelangrijkste prijs en ook de hoogste staatsonderscheiding op het gebied van de Klassieke Muziek. Voorts is zij ondermeer lid van het Orlando Wind Quintet en het ensemble Nieuws Amsterdams Peil en wat zeker ook niet onvermeld mag blijven: zij is ook de vaste eerste hoboïste van het Residentie Orkest. Nienke is vooral een veelgevraagd en ook succesvol concert-soliste (Liederenzanger), maar zij stond ook al in tal van opera’s op het podium in diverse rollen die behoren tot het repertoire van met name de hoge sopranen.

Uiteraard hebben de dames ook in samenwerkingsverband al diverse producties op hun naam staan.Eén van die producties is te vinden op de hier besproken heruitgave op een 2CD-set van twee eerder apart uitgegeven albums in 2001.

De eerste CD is een verzameling van aria's voor sopraan en hobo van JS Bach, waar beide dames excelleren. Op de tweede CD een optreden van alleen Pauline met concerten van JS Bach en twee van zijn zonen JC Bach en CPE Bach. Beide opnames worden begeleid door de Amsterdam Sinfonietta o.l.v. van de dirigent (en de bekende cellist) Jaap ter Linden.

Wat betreft de CD met de aria’s voor sopraan en hobo werd al eerder in de pers lovend geschreven vanwege de stijlvastheid en virtuositeit van beide dames. Het klinkt dan ook authentiek: zoals Bach het ook bedoeld moet hebben.

Dat een dergelijke opname in een kerk zo zijn voordelen heeft valt met name op bij de aria ‘Flöszt, mein Heiland’. Prachtig gewoon!

Het mag dan wel gaan om een heruitgave, maar wel uitgebracht met een re-mastering naar een SACD geluid! En ook niet onbelangrijk: tot eind januari 2012 ook opgenomen in de thans lopende actie Aangenaam Klassiek 2011en daarom heel gunstig geprijsd.

Tracks

Disc 1
1. Ich Bin Vergnügt Mit Meinem Glücke Bwv 84
2. Ich Bin Vergnügt Mit Meinem Glücke Bwv 84
3. Liebster Jesu, Mein Verlangen Bwv 32
4. Weihnachts-Oratorium Bwv 248
5. Wie Schön Leuchtet Der Morgenstern Bwv 1
6. Ich Hatte Viel Bekümmernis Bwv 21
7. Die Elenden Sollen Essen Bwv 75
8. Wer Nur Den Lieben Gott Lässt Walten Bwv 93
9. Nimm, Was Dein Ist, Und Gehe Hin Bwv 144
10. Wer Mich Liebet, Der Wird Mein Wort Halten Bwv 74
11. Herr Jesu Christ, Wahr? Mensch Und Gott Bwv 127
12. Herr, Gehe Nicht Ins Gericht Mit Deinem Knecht Bwv 105
13. Der Himmel Lacht, Die Erde Jubilieret Bwv 31
Disc 2
1. Concerto In A For Oboe D?amore, Strings And Continuo
2. Concerto In A For Oboe D?amore, Strings And Continuo
3. Concerto In A For Oboe D?amore, Strings And Continuo
4. Concerto In F For Oboe And Orchestra
5. Concerto In F For Oboe And Orchestra
6. Concerto In F For Oboe And Orchestra
7. Concerto In E Flat For Oboe, Strings And Harpsichord, Wq 165
8. Concerto In E Flat For Oboe, Strings And Harpsichord, Wq 165
9. Concerto In E Flat For Oboe, Strings And Harpsichord, Wq 165

nieuwsbrief