gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

DUO GAZZANA

FIVE PIECES

Genre: Klassiek
Label: ECM
Releasedatum: 23-09-2011
Herkomst: NL
Item-nr: 2846067
EAN: 0028947644286
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Dit is het mooie debuutalbum in een programma van 20e- en 21e eeuwse stukken voor viool en piano van de Italiaanse zusters Natascia (violiste) en Raffaella Gazzana (pianiste). De titel van het album is genoemd naar de "Five Pieces ' voor viool en piano van de Oekraïense componist Valentin Silvestrov, het sluitstuk van deze CD. Deze vijf werken - een zacht-pulserende elegie, een serenade, een intermezzo, een Barcarole, een spookachtige nocturne – beleven hier hun internationale release.

Het eerste werk op deze CD is het schitterende Distance de fée van de Japanner Toru Takemitsu, geschreven in 1951 toen de componist nog sterk werd beïnvloed door Messiaen en Debussy. Afstand en nabijheid zijn de onderliggende thema’s hier. Met deze compositie wordt al gelijk de toon gezet van het hetgeen wij verder nog voorgeschoteld zullen krijgen.

Zoals daar verder is de vrij korte Sonata in E van Paul Hindemith een reis met een pastoraal begin tot aan een harmonische complexiteit. Dit stuk biedt uitdagingen waarin de nodige behendigheid (met name voor de viool) wordt gevraagd.

Deze evenwichtige CD wordt gecompleteerd met de uit vier delen bestaande Sonata van Leos Janácek. Gepassioneerde muziek waarin contrasten worden verkend. Let hier vooral op het tweede deel, het door

Duo Gazzana zeer melodieus uitgevoerde Ballada.
Kortom: dit debuutalbum smaakt zeker naar meer!

nieuwsbrief