gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

ROLANDO VILLAZóN, SOPHIE KOCH, AUDU

MASSENET WERTHER

Genre: Klassiek
Label: DEUTSCHE GRAMMOPHON
Releasedatum: 17-02-2012
Herkomst: NL
Item-nr: 2897856
EAN: 0028947793403
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

De Mexicaanse stertenor Rolando Villazón maakte een ware bliksemcarrière door. Onvergetelijk was zijn titelrol in Verdi’s Don Carlo bij De Nederlandse Opera. Stemproblemen, mede veroorzaakt door te veel in te korte tijd willen doen, resulteerden in vele afzeggingen, maar inmiddels is Villazón weer op de weg terug. Dat blijkt zeker uit deze opname van Massenets Werther. De titelrol is op zijn lijf geschreven, en Villazón blijft ook moeiteloos in de lastigste passages – Massenet liet zich nadrukkelijk door Wagners orkestratie beïnvloeden – overeind. In het romantische verhaal is misschien de rol van Charlotte nog belangrijker en die wordt hier adembenemend gezongen door Sophie Koch. Voeg daarbij het gepassioneerde spel van het Royal Opera House Orchestra onder leiding van chef Antonio Pappano en het moge duidelijk zijn: dit is een Werther om te koesteren.

Albuminformatie:
Massenet: Werther

Rolando Villazon (Werther), Sophie Koch (Charlotte), Audun Iversen (Albert), Eri Nakamura (Sophie), Alain Vernhes (Le Bailli), Stuart Patterson (Schmidt), Darren Jeffrey (Johann), Anna Devin (Käthchen), Zhengzhong Zhou (Brühlmann)

Chorus and Orchestra of the Royal Opera House, Covent Garden, Antonio Pappano

nieuwsbrief