gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

VINCI, L.

ARTASERSE

Genre: Klassiek
Label: VIRGIN CLASSICS
Releasedatum: 05-10-2012
Herkomst: NL
Item-nr: 3007243
EAN: 5099960286925
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Leonardo Vinci (1696-1730) groeide tijdens zijn korte leven uit tot een van de belangrijkste Italiaanse operacomponisten, en Artaserse geldt als zijn meesterwerk. De opera over de Perzische keizer Artaxerxes werd voor het eerst in Rome in 1730 uitgevoerd. Omdat de Paus vrouwen op het toneel verboden had, worden alle rollen door mannen gezongen: naast één tenor zijn maar liefst vijf countertenoren nodig. Dirigint Diego Fasolis beschikt niet alleen over een van de beste barokorkesten van de wereld, Concerto Köln, maar ook over vijf uitmuntende countertenoren, waarvan Philippe Jaroussky en Max Emanuel Cencic de bekendste zijn. Een prachtige opname, waarin de vele fraaie aria’s elkaar in hoog tempo afwisselen.

Vinci, Leonardo: Artaserse

Philippe Jaroussky (Artaserse), Max Emanuel Cencic (Mandane), Franco Fagioli (Arbace), Valer Barna-Sabadus (Semira), Yuriy Mynenko (Megabise), Daniel Behle (Artabano)

Concerto Köln & Coro della Radiotelevisione Svizzera, Lugano, Diego Fasolis

nieuwsbrief