gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

CERCLE DE L HARMONIE

LODOISKA

Genre: Klassiek
Label: HARMONIA G - O NAIVE CLAS
Releasedatum: 15-04-2013
Herkomst: NL
Item-nr: 3089732
EAN: 0822186002094
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Luigi Cherubini herinneren we ons tegenwoordig vooral dankzij zijn octet en de opera Medée, maar tijdens zijn leven (1760-1842) gold hij als een van de allergrootste componisten. Beethoven was vol lof over zijn werk en zijn enige opera Fidelio is duidelijk beïnvloed door Lodoïska, eveneens met een libretto dat geïnspireerd is door de Franse revolutie. In deze opera volgt Cherubini de structuur van de opéra-comique, maar voegt er heroïsche elementen aan toe. De première in 1791 was een enorm succes en meer dan tweehonderd opvoeringen volgden. Daarna raakte de opera meer en meer in vergetelheid, maar daar brengen Jérémie Rhorer, het kamerkoor Les Eléments en het op authentieke instrumenten spelende Le Cercle de L’Harmonie nu verandering in middels deze uitmuntend gedocumenteerde en prachtig klinkende integrale registratie.


Cherubini: Lodoïska


Nathalie Manfrino (Lodoïska), Hjördis Thébault (Lysinska), Sébastien Guèze (Florerski), Philippe Do (Titzikan), Armando Noguera (Varbel), Pierre-Yves Pruvot (Dourlinski) & Alain Buet (Altama)

Choeur Les Eléments & Le Cercle de L’Harmonie, Jérémie Rhorer

nieuwsbrief