gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

BRAHMS, JOHANNES

CELLO SONATAS

Genre: Klassiek
Label: CAPRICCIO
Releasedatum: 05-11-2013
Herkomst: NL
Item-nr: 3156147
EAN: 0845221051734
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Johannes Brahms bekende ooit aan een college dat hij door de warme en diepe klank erg van de cello houdt. Hij heeft ons dan ook twee prachtige cellosonates achtergelaten. De eerste schreef hij aan het begin van zijn loopbaan, waarbij hij de teleurstelling van een afgewezen post probeert te overwinnen. De tweede sonate schrijft hij tijdens een zomers verblijf in Zwitserland zonder grote zorgen. Harriet Krijgh (1991) en de Russische pianiste Magda Amara zetten twee mooie sonates neer, waarbij veel oog is voor de fraaie details. Na een album met Franse muziek, is dit Krijgh’s tweede album dat geheel aan Brahms is gewijd. In korte tijd won Harriet Krijgh diverse prijzen zoals de eerste prijs bij het Prinses Christina Concours en de Publieksprijs bij de Cello Biennale in 2012.


Brahms: The Cello Sonatas

Cello Sonata No. 1 In E Minor, Op. 38
Cello Sonata No. 2 in F major, Op. 99
Harriet Krijgh (cello) & Magda Amara (piano)

Following on from her first album of French cello music and the very successful recording of the Haydn Cello Concertos, the critically acclaimed young cellist Harriet Krijgh continues now with the stalwart of German-Romantic cello literature: both cello sonatas by Johannes Brahms.

Tracks

Disc 1
1. 1. Allegro Non Troppo
2. 2. Allegretto Quasi Menuetto
3. 3. Allegro
4. 1. Allegro Vivace
5. 2. Adagio Affettuoso
6. 3. Allegro Passionato
7. 4. Allegro Molto

nieuwsbrief