gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service
2 voor € 15,00

JAGER, MARIKE

THE SILENT SONG

Genre: Pop & Rock
Label: RTBE M-R MORNIN
Releasedatum: 14-03-2014
Herkomst: NL
Item-nr: 3222171
EAN: 9789491787188
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Marike Jager is een eigenzinnige singer-songwriter die voor haar nieuwe album The Silent Song weer kiest voor een totaal andere aanpak dan bij haar vorige platen. Ze kiest met haar nieuwe werk voor stilte. Pure zang met alleen een gitaar en breekbare pianoklanken. Het album is voor een belangrijk deel opgenomen in een lemen hut in haar eigen tuin. Een toevalsvondst omdat het schrijven maar niet wilde lukken en er tot overmaat van ramp ook nog een kermis voor haar voordeur stond. De lemen hut bracht redding, een plek waar Marike Jager de rust vond voor nieuw materiaal. Die bijzondere locatie beïnvloedde de kale, sobere stijl. The Silent Song opent met het toepasselijke Secret, dat meteen de toon zet voor de rest van de plaat. Nog breekbaarder wordt het in het titelnummer en het duet dat ze opnam met Ron Sexsmith laat beide singer-songwriters op hun intiems en kwetsbaars horen. Kippenvel. The Silent Song is een gedurfde nieuwe stap in de carrière van Marike Jager. Misschien niet de makkelijkste weg naar de top, maar alles aan The Silent Song straalt uit dat ze haar hart volgt. De enige juiste weg.

In april en mei gaat Marike op tournee. Daarvoor zocht zij locaties die de intieme sfeer en akoestiek van haar album benaderen. Ze wilde het publiek als het ware meenemen naar het lemen huisje. Het resultaat is een tour langs kleine kerkjes.



4 april: Den Haag, Barth Kapel
5 april: Nijmegen, Lutherse kerk
11 april: Amsterdam, Doopsgezinde kerk aan het Meerpad
12 april: Zwolle, Waalse kerk
13 april: Utrecht, Doopsgezinde kerk
20 april: Maastricht, Cellebroederskapel
27 april: Velp (Grave, Noord-Brabant), Kunst in het kerkje
1 mei Middelburg, Engelse Kerk
9 mei: Hauwert (Noord-Holland), Witte Kerkje (St. HauwertinConcert)
10 mei: Hempens (Friesland), Martinuskerk
11 mei Groningen, Leegkerk
16 mei: Arnhem, Waalse kerk
17 mei: Schiermonnikoog, RK Kapel St. Egbert
22 mei Terheijden, Het Witte Kerkje (Puur Wit)

nieuwsbrief