gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

MAHLER, GUSTAV

SYMPHONY NO.9

Genre: Klassiek
Label: GUTMAN RECORDS
Releasedatum: 24-09-2014
Herkomst: NL
Item-nr: 3301916
EAN: 8718868154316
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Arnold Schönberg was er al ervan overtuigd dat grote orkestwerken ook best goed waren uit te voeren in een bezetting voor kamerorkest. Gedreven door deze gedachte begon de Duitse pianist en dirigent Klaus Simon een aantal stukken te arrangeren voor fluit, hobo klarinet, harmonium, piano en strijkkwintet en soms zelfs met percussie er bij.

Nadat Camerata RCO van de Negende symfonie van Mahler met groot succes diverse uitvoeringen had gegeven, besloot men uiteindelijk hiervan een studio opname te maken. Het fraaie resultaat is te horen op deze 2-CD.

Tot voor kort nog 'gewoon' actief slagwerker van het KCO geeft aanstormend talent Gustavo Gimeno op voortreffelijke wijze leiding aan Camerata. In de eerste registratie ooit van deze ensemble versie onthult Camerata de onweerstaanbare kamermuzikale pracht van Mahlers wereld.


Mahler: Symphony 9 2CD (arrangement for chamber ensemble bij K. Simon)

Camerata RCO / Gustavo Gimeno

Camerata Royal Concertgebouw Orchestra is al het goede dat het Koninklijk Concertgebouw- orkest te bieden heeft, maar dan in ensembleformaat. En dat ensemble komt telkens weer met bijzondere projecten. Zo gaat het gezelschap nu Mahlers laatst voltooide symfonie op een unieke manier te lijf, onder leiding van Gustavo Gimeno, die dit jaar bij het KCO als vervanger van Mariss Jansons een verpletterende indruk achterliet. De Duitse pianist en dirigent Klaus Simon bewerkte na de ‘Eerste en de Vierde Symfonie’ ook de indrukwekkende ‘Negende’ voor ensemble. In de eerste registratie ooit van deze ensembleversie onthult de Camerata de onweerstaanbare kamermuzikale pracht van Mahlers wereld.

nieuwsbrief