gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

DAVIES, RAY

AMERICANA

Genre: Pop & Rock
Label: LEGACY
Releasedatum: 21-04-2017
Herkomst: NL
Item-nr: 3666234
EAN: 0889853871018
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

“I want to make my home/where the buffalo roam” is de openingszin van het titelstuk Americana. Het lijkt in eerste gedachte een rare combinatie. Een album over Amerika. En Ray Davies met The Jayhawks, want Davies wordt al snel geassocieerd met puur britse songs als Waterloo Sunset of Afternoon Tea. Maar wie de inmiddels meer dan 50 jaar lange carriere van Davies – voornamelijk als frontman van The Kinks - heeft gevolgd weet dat Davies ook al Americana maakte op nummers als Mushwell Hillbilly of Motorway.
Het album Americana is muzikale versie van het reisverslag met de zelfde naam die Davies in 2013 schreef en laat zich ook als zodanig beluisteren: songs met af en toe gesproken passages die nergens de vaart uit het album halen maar juist voor een coherent album zorgen in de lijn met de conceptalbums van The Kinks. Verwacht niet zozeer een countryrockalbum, want sommige songs (The Mystery Room en The Great Highway bijvoorbeeld) neigen meer naar het werk van The Kinks dan naar The Jayhawks (The Man upstairs begint zelfs met een gezongen regel uit You Really Got Me en bevat ook het gitaarriffje), terwijl I’ve heard that beat before juist meer jazzy is. Een van de hoogtepunten is het duet met Karen Grotberg van The Jayhaws, Message from the road, waarbij Karen het eerste deel voor haar rekening neemt. Davies blijft na al die jaren een begenadigd componist, tekstschrijver en zanger. Met Americana bewijst hij nog even relevant te zijn als in de vorige zes decennia.

Tracks

Disc 1
1. Americana
2. The Deal
3. Poetry
4. Message From The Road
5. A Place In Your Heart
6. The Mystery Room
7. Silent Movie
8. Rock 'n' Roll Cowboys
Disc 2
1. Change For Change
2. The Man Upstairs
3. I've Heard That Beat Before
4. A Long Drive Home To Tarzana
5. The Great Highway
6. The Invaders
7. Wings Of Fantasy
8. Wings Of Fantasy

nieuwsbrief