gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

LEUE, DIMITRI

WOLINOTI, HET HOUTEN KIND

Label: DAVIDSFONDS
Releasedatum: 29-01-2019
Herkomst: NL
Item-nr: 3936758
EAN: 9789059089525
Levertijd: Levertijd: Onbekend

Recensie

Na de succesproductie ‘Eén been / Eén vleugel’ maken Dimitri Leue en pianist Kiyotaka Izumi een nieuwe muzikale vertelling voor kleine én grote oren en ogen.

'Wolinoti. Het Houten Kind’ is het verhaal van een Saksische houthakker en zijn Saksische stadsvrouw. Een moderne versie van het aloude sprookje ‘Pinokkio’.

Ze waren gelukkig. Het zou fijn zijn om te zeggen: Dit waren ze nog lang. Maar ik hoef niet uit te leggen dat het dan een bijzonder kort en stom verhaal zou zijn.
Nee, in een goed sprookje gaat het over geluk en pijn. Het verdriet van deze twee verliefden kwam er al snel. Er ontbrak iets.
Er kwam geen kindje, geen baby of liefdesspruit. Op welke manieren ze ook probeerden. Het ging niet. Hoe ze ook hun best deden. Met kruiden. Het werkte niet.
Eén ding werd groter en groter: hun beider verdriet.
De houthakker beslist dan maar zelf een houten kind te maken, door geloof komt het kind tot leven…


Rasacteur en auteur Dimitri Leue brengt de woorden tot leven en doet de fantasie sprankelen, knetteren en vonken. Pianist Kiyotaka Izumi geeft het verhaal vleugel(s) met betoverende klanken van Robert Schumann. Scenografen Vanessa Verstappen en Eva De Mul verbeelden houtsnedes en emoties via projecties op grote houten panelen. Een prachtvertelling voor iedereen vanaf 9 jaar.
Door Redactie op 2019-02-07

nieuwsbrief