gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

ORCHESTRE DES CHAMPS-ELYSEES PHILIP

GABRIEL FAURE REQUIEM

Genre: Klassiek
Label: HARMONIA G - O HARMONIA M
Releasedatum: 08-03-2019
Herkomst: NL
Item-nr: 3940088
EAN: 3149020937082
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Gedurende drie maanden in 1887/1888 schreef Gabriel Fauré een ongewoon Requiem. Fauré zei daarover dat hij dit werk voor zijn eigen plezier had gecomponeerd. In 1901 verscheen van de oorspronkelijke kerkversie een partituur voor orkest. De vraag is of deze bewerking door Fauré is gemaakt of door zijn leerling Roger Ducasse. In het begeleidende boekje staat een boeiende uiteenzetting van het ontstaan van dit werk. Dertien jaar na de kerkversie heeft Philippe Herreweghe met La Chapelle Royale, Collegium Vocale Gent en sopraan Johanette Zomer en bariton Stephan Genze opnomen. Opmerkelijk is de uitspraak van het Latijn. Dat wordt gedaan op de wijze zoals dat in de tijd van Fauré wordt gedaan. Het programma wordt afgesloten met een even prachtige Symfonie in D van César Franck. Dit album is door Harmonia Mundi uitgebracht en niet op het label van Philippe Herreweghe. De reden is dat dit album al 2001 werd opgenomen en alsnog wordt uitgebracht. Mooi dat alsnog deze versie wordt uitgebracht.



Fauré: Requiem


Johannette Zomer (soprano), Stephan Genz (baritone)
Orchestre des Champs-Élysées, Philippe Herreweghe


Thirteen years after his memorable recording of the first version of the Fauré Requiem - an intimate version first performed by the composer in 1892, at Saint-Gervais in Paris - Philippe Herreweghe here conducts the 1901 version for full orchestra commissioned by Fauré’s publisher for performance in large concert halls.
Fauré said of this masterpiece: “My Requiem was composed for nothing... for pleasure, if I may say so!”

Tracks

Disc 1
1. Requiem Op. 48 Introit Et Kyrie
2. Requiem Op. 48 Offertoire
3. Requiem Op. 48 Sanctus
4. Requiem Op. 48 Pie Jesu
5. Requiem Op. 48 Agnus Dei
6. Requiem Op. 48 Libera Me
7. Requiem Op. 48 In Paradisum
8. Symphonie En Re Mineur Lento. Allegro Non Troppo
9. Symphonie En Re Mineur Allegretto
10. Symphonie En Re Mineur Allegro Non Troppo

nieuwsbrief