gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

DELANGE, ILSE

GRAVEL & DUST

Releasedatum: 06-09-2019
Herkomst: NL
Item-nr: 3998462
EAN: 0602508016561
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

‘Gravel & Dust’, het nieuwe album van Ilse Delange is een stap vooruit, een aanwakkering van een oud vuur, en tegelijk een terugkeer naar haar bron. De cirkel van ‘World Of Hurt’ rondgemaakt door samen te werken met de man die een hoofdrol speelt in de muziek die dat klassieke debuut 21 jaar geleden inspireerde. Op haar verzoek introduceerde producer Patrick Leonard, met wie ze werkte aan The Great Escape, haar bij T-Bone Burnett, een van de meest markante, herkenbare en volstrekt authentieke producers ter wereld.
Winnaar van het ontzagwekkende aantal van 13 Grammy Awards. Minstens twee daarvan voor albums die Ilse DeLange zelf bijna letterlijk grijs heeft gedraaid. De soundtrack van ‘O Brother, Where Art Thou?’ bijvoorbeeld, die een nieuwe generatie in aanraking bracht met de rijkdom van country, blues, bluegrass en folk. En ‘Raising Sand’, het gezamenlijk album van rocklegende Robert Plant en countryzangeres Alison Krauss, dat in 2009 een Grammy Award won voor Album Van Het Jaar.

Het is meer dan een verzameling van tien liedjes, het is een álbum. Een eenheid van sfeer, een introverte, warme liefdesverklaring aan een weldadige bron van muziekliefde. Het is alsof T-Bone Burnett Ilse DeLange in een kamer heeft gezet, op een kruk met een gitaar, en één spotje op haar heeft gericht, met in de schemer om haar heen muzikanten die zó goed zijn dat ze geen behoefte hebben om dat steeds te bewijzen. Geen woord te veel, geen noot om de noot, nergens virtuositeit om de bravoure: op ‘Gravel & Dust’ is elk akkoord en iedere zin dienstbaar aan de zuidelijk Amerikaanse sfeer van ingetogen melancholie.

Tracklisting
1. New Amsterdam
2. Gravel & Dust
3. Where Dreams Go To Die
4. Went For A While
5. Always Been
6. No End In Sight
7. Some Things You Don’t Forget
8. No Man’s Land Man
9. Mirror Of The Broken Past
10. The Only Thing I Ever Got Right
Door Redactie op 2019-07-04

nieuwsbrief