gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

MOGWAI

ZIDANE A 21ST CENTURY PORTAIT

Label: LABELS P PIAS UK
Releasedatum: 30-10-2006
Herkomst: NL
Item-nr: 2020775
EAN: 5413356456912
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Zinedine Zidane is de bekendste voetballer ter wereld. Over deze voetballer is een veelbelovende film gemaakt: Zidane, A 21st Century Portrait. Die documentaire is niet zomaar iets, maar een persoonlijke ode aan de veelbesproken speler. Zeventien camera's volgden de speler tijdens een wedstrijd van zijn Real Madrid in 2005. De documentaire duurt 92 minuten, net zolang als de wedstrijd. Hoe het gekomen is dat juist Mogwai de soundtrack heeft mogen maken, is onduidelijk, maar dat het aan aangename en verfrissende verrassing is, dat weten we wel.

Mogwai maakt in tien nummers een intieme indruk. De band zoekt de nuance op en benadrukt zo de kracht van de film: een populair onderwerp op experimentele manier benaderd. Als het laatste fluitsignaal nadert, neemt de spanning toe. En voor de liefhebbers: Madrid won nog ook, na een achterstand van 0-1 te hebben goedgemaakt, met 2-1.

nieuwsbrief