gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service
2 voor € 15,00

ENSEMBLE VOCAL EUROPEEN

ISRAELIS BRUNNLEIN

Genre: Klassiek
Label: HARMONIA G - O MUSIQUE DA
Releasedatum: 01-05-2005
Herkomst: NL
Item-nr: 1764720
EAN: 0794881768820
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Johann Hermann Schein ((1586-1630) was een Duits barokcomponist. Als cantor aan de Leipziger Thomaskirche was hij de voorganger van J.S.Bach.

Schein wist de emotionele kracht van de Italiaanse muziek in zijn eigen werken te vatten. De vijfstemmige madrigaalbundel ’Israelis Brünnlein’ uit 1623 is hiervan het schitterende bewijs.

Hij combineert de meerstemmige muziek met barokke expressiviteit tot een geniale bron van muzikale zeggingskracht en bouwt voort op Italiaanse vernieuwingen van componisten als Monteverdi. Bijvoorbeeld de individuele expressie stond in scherp contrast met de toenmalige Duitse meerstemmige muziek. Schein bevestigd hier zijn reputatie als meester van de karakterisering.

Na het horen van deze fascinerende uitvoering van het Ensemble Vocal Européen olv Herreweghe zal het duidelijk zijn dat dit één van de grote pijlers van de Duitse barokmuziek is.

Schein – Israelis Brünnlein
Ensemble Vocal Européen, Philippe Herreweghe

nieuwsbrief