gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Op deze cd staan nooit eerder uitgegeven opnamen van het concert dat het Gerry Mulligan-sextet op 7 april 1956 gaf in het Amsterdamse Concertgebouw. Michiel de Ruyter noemde dit concert in zijn Parool-recensie destijds het ‘belangrijkste jazzgebeuren in ons land na de oorlog’. Maar deze opnamen stonden tot nu toe in geen enkele discografie vermeld.

In de jaren vijftig en zestig van de twintigste eeuw hebben vele legendarische Amerikaanse jazzmusici op het podium van het Amsterdamse Concertgebouw gestaan. In de serie “Jazz at the Concertgebouw” brengt het voormalig Nederlands Jazz Archief unieke opnamen uit van deze legendarische nachtconcerten.

Puttend uit de rijke jazzcollectie van Muziek Centrum Nederland voegt het tweede deel van “Jazz at the Concertgebouw” bijna tachtig minuten muziek toe aan de jazzgeschiedenis. Een concert van (toen) jonge Amerikaanse topmusici, die ontspannen en soms zelfs baldadig op het podium van het Amsterdamse klassieke bolwerk staan.

Het booklet bij de cd is geïllustreerd met bijzondere foto's van Eddy Posthuma de Boer, gemaakt tijdens het concert van 7 april 1956.

http://www.jazzarchief.nl
Tracklist:
01.Introduction;
02.Mud Bug;
03.Nights at the Turntable/Ontet;
04.Ain't It the Truth;
05.Line For Lyons;
06.Demanton/Utter Chaos;
07.Braodway;
08.Sweet and Lovely;
09.The Red Door;
10.I May Be Wrong (But I Think You're Wonderful);
11.My Funny Valentine;
12.Westwood Walk;
13.I'm Beginning To See the Light;
14.Stars and Stripes Forever;
15.Western Reunion.

Jon Eardley: trumpet; Bob Brookmeyer: valve trombone; Zoot Sims: tenor saxophone; Gerry Mulligan: baritone saxophone, piano; Bill Crow: bass; Dave Bailey: drums.
Door Redactie op 2011-01-07

Tracks

Disc 1
1. Introduction By Gerry Mulligan
2. Mud Baug
3. Nights At The Turntable / Ontet
4. Ain't It The Truth
5. Line For Lyons
6. Demanton / Utter Chaos
7. Broadway
8. Sweet And Lovely
9. The Red Door
10. I May Be Wrong ( But I Think You're Wonderful)
11. My Funny Valentine
12. Westwood Walk
13. I'm Beginning To See The Light
14. Stars And Stripes Forever
15. Western Reunion

nieuwsbrief