Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar.
A STRANGE ARRANGEMENT, HAWTHORNE, MAYER, CD, 0659457223021

HAWTHORNE, MAYER

A STRANGE ARRANGEMENT

Drager: CD (Aantal 1 ) Levertijd: Niet meer leverbaar
Herkomst: NL Item-nr: 2497260 EAN: 0659457223021
RECENSIE
2009 lijkt een goed jaar te worden voor de retro-soul en funk. Na superplaten van bijvoorbeeld Lee Fields, Jesse Dee en Naomi Shelton lijkt de nog onbekende naam Mayer Hawthorne zich hier bij aan te kunnen sluiten. Labelbaas Peanut Butter Wolf van Stones Throw dacht bij het horen van de eerste demo dat Hawthorne hem een paar edits van oude tracks had opgestuurd. Zijn verbazing werd nog groter toen bleek dat Hawthorne blank was en dat hij zelf alle instrumenten op het tracks bespeelde.Het eindresultaat, het album A Strange Arrangement, mag er wezen.

Belangrijke inspiratiebronnen zijn Smokey Robinson en Curtis Mayfield maar vooral de classic Motown sound. Niet zo vreemd, Andrew Cohen groeide op in de buurt van Detroit en zijn voorliefde voor deze muziek is duidelijk te horen. Gelukkig is er genoeg afwisseling te vinden op dit album. We horen uptempo Motown soul, ballads en in een aantal producties hiphop invloeden. Mark Ronson en Raphael Saadiq hebben er een geduchte concurrent bij!
Recensent : Redactie
Datum : 29-08-2009
verschenen in Platomania : 259
Waardering : 8.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
342
342 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO