gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service
2 voor € 10,00

DOCUMENTARY

HEIMATKLANGE

Releasedatum: 07-03-2008
Herkomst: NL
Item-nr: 2218031
EAN: 5425019000608
Levertijd: Levertijd: Onbekend

Recensie

Er zijn klanken die je als mens zo diep kunnen beroeren, schreef de recensent van Tagesspiegel Berlin, dat je op hetzelfde moment tot tranens toe kan worden geraakt, getroost en tot rust kan worden gebracht. De recensent van NRC-Handelsblad hield zich, vergeleken met deze lyrische omschrijving, nog redelijk in toen hij schreef dat Heimatklänge een film is die binnen acht minuten een tevreden lach tevoorschijn had geroepen.

Zo is het precies. Het spelplezier spat eraf bij drie vocale virtuozen. Met overweldigende berggezichten of moderne stadsgezichten op de achtergrond vertellen drie Zwitserse stemkunstenaars over de rol die muziek in hun levens inneemt en hoe ze op een punt in hun leven zijn gekomen dat hun stem het middelpunt van alles werd.

Voor regisseur Stefan Schwietert is het Zwitserse boventoonzingen onlosmakelijk verbonden met het berglandschap van de Alpen. De hoog optorende bergen en de diepe dalen met hun echo’s vormen een duizelingwekkend decor voor de muziek van Christian Zehndert, Erika Stucky en anderen. Aan de hand van boeiende interviews, grappige anekdotes en ontroerende optredens treden we toe tot hun wonderlijke wereld van (boven)tonen en timbre. Een roerende film over kunst in harmonie met natuur.

Heimatklänge. Regie: Stefan Schwietert. Zwitserland, 2007, kleur, 81 min. Met: Christian Zehndert en Erika Stucky. Nederlands ondertiteld.
Door Redactie op 2012-01-21

nieuwsbrief