gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service
2 voor € 15,00

LOCAL NATIVES

GORILLA MANOR

Genre: Pop & Rock
Label: LABELS P PIAS INTEGRAL
Releasedatum: 14-12-2009
Herkomst: NL
Item-nr: 2520703
EAN: 5050954206220
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Een kwade geest zou kunnen beweren dat Local Natives een band uit de reageerbuis is. Op het debuut van de band komen de sounds die de pop van na 2000 zo de moeite waard maken volop langs.

En dan heb ik het over de Afrikaanse ritmes van Vampire Weekend en de hemelse harmonieën van de Fleet Foxes. En als je goed luistert kun je de Local Natives zelfs betrappen op de, bij gebrek aan ene beter woord, weidse ambitie van Arcade Fire. Maar je doet de band tekort als je ze als een reageerbuis ziet. Local Natives is een echte band, al wordt over de identiteit van de bandleden wat geheimzinnig gedaan, met een eigen geluid en Gorilla Manor staat vol met sterke en memorabele songs zoals het mooi gearrangeerde Who Knows Who Cares en het catchy World News.

Op Gorilla Manor, genoemd naar het huis waar de leden van de Local Natives woonden, is een hoofdrol is weggelegd voor het opwindende, bijna ‘tribal’ drumwerk dat het album bij wijze van spreken voortdrijft. Dat hoor je misschien nog het meest duidelijk in Wide Eyes en Airplanes.

Met die opwindende drums, fijne harmonieën en inventief gitaarspel bouwt Local Natives prachtige en onweerstaanbare songs als het ‘spacy’ Sun Hands en Camera Talk, misschien wel de sterkste song van het album De Local Natives hebben een mooie toekomst voor zich. Ik zou er niet vreemd van opkijken als ze volgende jaar op Crossing Border staan.

nieuwsbrief