Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar.
WIJ ZIJN, BOEF EN DE GELOGEERDE AAP, CD, 0602527609638

BOEF EN DE GELOGEERDE AAP

WIJ ZIJN

Drager: CD (Aantal 1 ) Levertijd: Niet meer leverbaar
Herkomst: NL Item-nr: 2714331 EAN: 0602527609638
RECENSIE
Anderhalf jaar geleden kreeg ik een demo-cd in mijn handen gedrukt met '' vind je misschien wel tof'' als begeleidende woorden. Het duurde even voor het muntje viel, maar uiteindelijk kreeg ik toch vat op dit tamelijk unieke geluid. Het duo Boef en de Gelogeerde Aap maakt dubstep met Nederlandstalige raps. Boef doet de beats; ruimtelijk en diep (muzikantenprijs GPVNL). De Gelogeerde Aap spuugt er zijn zwaar associatieve gedachtestroom overheen, met een gezellige Tilburgse tongval als bonus.

Na deze in eigen beheer uitgebrachte cd Vind Ons kwamen de twee in contact met Rico en Sticks en werden ze ingelijfd door het platform Fakkelteitgroep. De release van Wij Zijn op TopNotch is het logische gevolg. Dit album ademt eigenzinnigheid in alle opzichten. Van het fraaie artwork (en video's) tot aan de geheel eigen flow van Aap; dit is fris, nieuw en klaar om te gaan. Tekstueel valt er soms geen touw aan vast te knopen, maar dat geeft het geheel ook iets ongrijpbaars en geheimzinnigs. De beats zijn vies dik. Instrumentale tracks als Andersom en Handstand & Passie laten overtuigend horen wat Boef in zijn mars heeft. De weinige gastbijdragen zijn helaas ondermaats, zeker wanneer je de gehele FTG tot je beschikking hebt, maar dat is dan ook het enige smetje. Dit is een vernieuwende klasseplaat van een veelbelovend duo dat we vast en zeker op vele festivals tegen zullen gaan komen.

Tijdelijk GRATIS ticket voor het MELKWEG concert 26-2 bij Concerto in de winkel en online. OP = OP . Neem na je bestelling contact op met de dance afdeling van Concerto, 020-6245467 of dance@concerto.nu

lees hier een artikel op 3voor12 over Boef en de Gelogeerde aapRecensent : Redactie
Datum : 19-01-2011
verschenen in Platomania : 274
Waardering : 7.5
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
346
346 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO