gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service
2 voor € 15,00

BLAKE, JAMES

JAMES BLAKE

Genre: Hiphop & Soul
Label: POLYDOR
Releasedatum: 04-02-2011
Herkomst: NL
Item-nr: 2721853
EAN: 0602527554709
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Weinigen kan de single Limit To Your Love van James Blake zijn ontgaan. Deze eigenzinnige Feist-cover schopte het tot 3fm-megahit en behoort tot de meest opvallende radiotracks van de afgelopen tijd. Hoewel de diepe schoonheid van het nummer op de radio aan kracht verliest, en de mensen van het station de song dikwijls verknippen, word je telkens geraakt door haar immense intimiteit.

James Blake debuteerde in 2009 met aan dubstep gerelateerde muziek en bracht oa de prachtige ep's CMYK (post-dubstep) en Klavierwerke (ambient en electronica) uit. De 21-jarige engelsman gooit het op zijn debuutplaat over een andere boeg. Gebleven zijn de brute diepe bassen en de bijzonder fraaie productie. De verknipte r&b-vocalen die Blake eerder gebruikte zijn nu echter vervangen door zijn eigen stem, vaak meerstemmig en vervormd. Dit levert een schitterend album op met een constante, melancholische sfeer die een beetje aan Bon Iver doet denken. Dit grote talent bouwt een brug tussen electronica en singer/songwriter zoals we dat misschien kennen van Fink of Thom Yorke, maar weet dit toch volstrekt uniek te laten klinken. Soulvol, spacey, ontroerend, meeslepend en het beste te beluisteren op een puike installatie, opdat je van deze bijzondere briljant niets ontgaat.

Tracks

Disc 1
1. Unluck
2. The Wilhelm Scream
3. I Never Learnt To Share
4. Lindisfarne I
5. Lindisfarne Ii
6. Limit To Your Love
7. Give Me My Month
8. To Care (Like You)
9. Why Don't You Call Me?
10. I Mind
11. Measurements

nieuwsbrief