gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

ZO MOEILIJK

NIEUWE MOVES

Genre: Hiphop & Soul
Label: POP JV TOP NOTC
Releasedatum: 04-03-2011
Herkomst: NL
Item-nr: 2738040
EAN: 0602527620527
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

De mannen van Zo Moeilijk zijn terug! De keizerstedelingen trakteerden ons reeds op het sterke Nijmeegse Modo. Een plaat met een rauw en donker geluid, beinvloed door Opgezwolle en Duvelduvel, maar met duidelijke eigen accenten. Nu, twee jaar later, behoort de crew tot de beste hiphopacts van Nederland en sloten ze zich oa aan bij de Fakkelteitgroep van Sticks. Naar het nieuwe album werd dan ook reikhalzend uitgekeken en Roscovitch, Nosa en Nikes leveren geen half werk. ''Wij zijn geen volgers, wij zijn het buitenbeentje” rapt Nosa op de knallende opener Doomdenkers. Daar is helemaal niets aan gelogen. Het drietal zet een duidelijke eigen handtekening onder de twintig tracks. Een dik uur is zo voorbij en de repeatknop is zo gevonden.

Nieuwe Moves zit vol originele tekstuele en muzikale vondsten. Nosa is de taalvirtuoos, de donkere denker met een stuwende flow. Rosco is de zelfverzekerde mc met een stem uit duizenden. Vaak goed voor een glimlach, soms met net iets meer intieme informatie dan je aankunt (Venus). Het allesverbindende genie is echter producer/dj Nikes alias JugoBoss. Hij maakt van de plaat een grote spacende trip middels zijn fantastische beats, de ene keer grimmig en hard, de andere keer soulvol en verfijnd. Hij besteedde veel aandacht aan het mixen en dat maakt het een grote ontdekkingstocht die de tijden van de zwolse producer Delic doen herleven. Het is (zo) moeilijk om de krenten uit de pap te vissen, maar persoonlijke hoogtepunten zijn Cirkels, Codes, Kant A en het originele Laatbloeiers met een zeer sterke hook van Sticks. Los van een enkel vervelend refreintje (Jaman), heeft Zo Moeilijk een klassieker afgeleverd. Pure hiphop bestaat nog en dit is het levende bewijs.

nieuwsbrief