gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Na de eerste, vierde, vijfde en zesde Symfonie, volgt de zevende en achtste Symfonie van Beethoven met Jan Willem de Vriend en het Orkest van het Oosten. Inmiddels trekt dit project internationale aandacht, door de sterke waarachtige wijze waarop Vriend deze werken interpreteert. Beethoven schreef beide werken in 1812. De zevende ontstond gedurende zijn verblijf in een badplaats, die Beethoven toen als één van zijn beste werken ziet. De achtste noemt hij de kleine Symfonie om verwarring met de zesde (in dezelfde sleutel gecomponeerd) te vermijden. Het is wachten op een mooie finale met nog twee cd’s te gaan.






Tweede recensie:


Jan Willem de Vriend wijdt zich aan Beethoven. In een serie is deze CD de opname van de zevende en achtste symfonie. In een totale tijd van 65 minuten en 57 seconden weet deze groeiende dirigent het Nederlands symfonie orkest te dwingen in zijn idee. En dat klinkt aardig. Een rollende Beethoven, het ietwat barokke geluid is op haar plaats, zodat de terugkerende overgang van thema naar melodie in het Poco sostenuto goed wordt benadrukt. Dit geluid mag wervelen aldus de Vriend. Deze steeds terugkerende sprong van intro naar melodie wordt met veel gevoel gespeeld. Het karakter van Beethoven wat soms explosief lijkt komt ook in deze uitvoering terrecht terug. Ook voor de Vriend zal het een ontwikkeling zijn. Als kunstenaar voelde Beethoven zich niets minder dan ieder ander mens. Kunst is wat de Vriend voorzichtig brengt in het karakter van deze opname. Hij kiest zelfverzekerd.

Tracks

Disc 1
1. Symphony No. 7 Op. 92 In A Major
2. Symphony No. 7 Op. 92 In A Major
3. Symphony No. 7 Op. 92 In A Major
4. Symphony No. 7 Op. 92 In A Major
5. Symphony No. 8 Op. 93 In F Major
6. Symphony No. 8 Op. 93 In F Major
7. Symphony No. 8 Op. 93 In F Major
8. Symphony No. 8 Op. 93 In F Major

nieuwsbrief