gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

PAEPE, MARTEN DE

BOSKOOP

Label: V2
Releasedatum: 09-09-2011
Herkomst: NL
Item-nr: 2814436
EAN: 8717931322386
Levertijd: Gemiddeld 28 werkdagen

Recensie

Misschien is het een verrassing: Boskoop is een Engelstalig album. Maar Marten de Paepe is wel een Nederlandse singer/songwriter, en dan ook nog een die Americana maakt. De Paepe trad als beginnend muzikant overal en nergens op en juist dat thema wilde hij uitwerken op een plaat; hij dook met zijn band de studio in bij Frans Hagenaars (huisproducer van Excelsior en ook vele anderen).

Het resultaat is Boskoop. Marten de Paepe is een serieuze artiest met een eigen geluid. Hij heeft een herkenbare stem, Chantal van der Leest vult de vocale harmonieën prachtig in. De band klinkt als een klok; soms met een rauw randje, maar altijd gedoseerd. Binnen nummers komt veel afwisseling voorbij waardoor ze meteen blijven hangen, bijvoorbeeld In Your Dreams, het titelnummer, Ships Sails In en In The Morning.

Boskoop ademt perfectionisme en klinkt zeer verzorgd. Het album zou hier en daar best iets vaker lekker uit de bocht mogen vliegen, maar Marten de Paepe staat met Boskoop prominent op de kaart, dat is zeker.

Tracks

Disc 1
1. What You Need This Silence For
2. In The Morning
3. Boskoop
4. Go In Circles
5. In Your Dreams
6. Island In The Sea
7. Perfect Man
8. Used Cars
9. In Good Time
10. Easy Money
11. Ship Sails In
12. Shove It All Aside

nieuwsbrief