Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
FIVE PIECES, DUO GAZZANA, CD, 0028947644286

DUO GAZZANA

FIVE PIECES

Drager: CD (Aantal 1) Levertijd: 3 a 5 werkdagen
Herkomst: NL Item-nr: 2846067 EAN: 0028947644286
€ 20,99
RECENSIE
Dit is het mooie debuutalbum in een programma van 20e- en 21e eeuwse stukken voor viool en piano van de Italiaanse zusters Natascia (violiste) en Raffaella Gazzana (pianiste). De titel van het album is genoemd naar de "Five Pieces ' voor viool en piano van de Oekraïense componist Valentin Silvestrov, het sluitstuk van deze CD. Deze vijf werken - een zacht-pulserende elegie, een serenade, een intermezzo, een Barcarole, een spookachtige nocturne – beleven hier hun internationale release.

Het eerste werk op deze CD is het schitterende Distance de fée van de Japanner Toru Takemitsu, geschreven in 1951 toen de componist nog sterk werd beïnvloed door Messiaen en Debussy. Afstand en nabijheid zijn de onderliggende thema’s hier. Met deze compositie wordt al gelijk de toon gezet van het hetgeen wij verder nog voorgeschoteld zullen krijgen.

Zoals daar verder is de vrij korte Sonata in E van Paul Hindemith een reis met een pastoraal begin tot aan een harmonische complexiteit. Dit stuk biedt uitdagingen waarin de nodige behendigheid (met name voor de viool) wordt gevraagd.

Deze evenwichtige CD wordt gecompleteerd met de uit vier delen bestaande Sonata van Leos Janácek. Gepassioneerde muziek waarin contrasten worden verkend. Let hier vooral op het tweede deel, het door

Duo Gazzana zeer melodieus uitgevoerde Ballada.
Kortom: dit debuutalbum smaakt zeker naar meer!
Recensent : Redactie
Datum : 13-10-2011
verschenen in Platomania : 283
Waardering : 7.5
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
362
362 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO