gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service
2 voor € 15,00

MAYFIELD, CASE

THE MANY COLORED BEAST

Genre: Pop & Rock
Label: LABELS P PIAS HOLLANDE
Releasedatum: 20-02-2012
Herkomst: NL
Item-nr: 2897330
EAN: 5414939202827
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Van een geboren Volendammer zal je misschien niet snel iets anders verwachten dan Nederlandstalige volksmuziek, gelukkig bewijst Case Mayfield dat het ook anders kan.

Met zijn debuutalbum The Many Colored Beasts brengt de inmiddels in Amsterdam woonachtige Mayfield, zowel pure, zachte liedjes als ook tracks met een rauwe rand ten gehore.

Het stemgeluid van Mayfield heeft raakvlakken met die van Ray Lamontagne en Ryan Adams die je op een regenachtige dag doen laten denken over de dingen in het leven.

Niet alleen het nummer Gone To The North zet hier tot aan, ook gaat het brein ratelen bij het beluisteren van You Sure Lost A Lot Of Weight en zorgen de pure gitaarklanken in The Title ervoor dat de visualisatie van een zonsopkomst je een kleine moeite kost.

Zowel in Twitch als in Tomorrow Is My Slavename laat Case Mayfield zien dat hij in staat is om op subtiele wijze ook boosheid door te laten schemeren, die ervoor zorgen dat je hem hoe dan ook in een live performance wilt zien.

En dat kan. Na een succesvol optreden op Noorderslag in januari van dit jaar, tourt Case Mayfield gedurende maart en april met band door het land.



Interview 3VOOR12:

Vrijdag 17 februari komt het eerste volledige album van Case Mayfield uit, getiteld: The Many Coloured Beast. Mayfield blijft onder de alsmaar groeiende interesse heel nuchter en organiseert voor deze release geen grote presentatie of releaseparty. "Nee, dat hoeft voor mij niet per se, ik ben blij dat de plaat er is."

In tegenstelling tot zijn eerdere EP's, die hij alle drie in eigen beheer uitbracht, komt zijn nieuwe album uit bij het platenlabel PIAS. "Ik heb ze afgelopen jaar leren kennen en heel duidelijk gezegd wat ik wilde met dit album. Daar konden ze zich prima in vinden. Toen hebben we het gewoon opgenomen. Het is wel fijn dat ik nu met hen samenwerk omdat ik de laatste maanden meer achter mijn pc zat om email te beantwoorden, dan dat ik aan het spelen was."

Op Noorderslag speelde de singer-songwriter maar liefst vier keer, waaronder op het Patio podium in de Oosterpoort en in een muisstille 3OnStage-container. "Ik keek daar heel erg tegenop. Het was inderdaad heel stil, maar misschien kwam dat ook omdat iedereen een beetje moe was aan het eind van de vierde dag."

Mayfield is zelf ook zoekende. "Ik weet zelf ook niet precies wie The Many Colored Beast is. Ik krijt de laatste tijd heel veel, op straat bijvoorbeeld, die kunnen wel wat kleur gebruiken. Het poppetje dat ik dan teken is ‘The Many Colored Beast’. Hij is ook te zien aan het eind van de clip, die werd gemaakt bij de nieuwe single The Title en hij verschijnt ook op het artwork van het gelijknamige album. Als ik mensen ontmoet zie ik daar altijd kleuren bij. Wat dat betreft zijn we allemaal een beetje The Many Colored Beast.”

Met zijn eerste ep trok Mayfield door Nederland en speelde van huiskamer tot Paradiso. Het leverde hem de publieksprijs op van de Grote Prijs 2010. De singer-songwriter timmerde vorig jaar gestaag verder aan zijn repertoire en bracht in januari en augustus de EP's Max en Muchacho uit, wat hem in augustus vorig jaar tot Hollandse Nieuwe van de maand maakte. Zijn groeiende aanhang en zijn op handen zijnde debuutalbum leverden hem begin dit jaar ook een plek op de 12van3voor12-lijst op, als een van de veelbelovende artiesten voor dit jaar.

nieuwsbrief