gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

DJANGO DJANGO

DJANGO DJANGO

Label: BECAUSE
Releasedatum: 08-03-2012
Herkomst: NL
Item-nr: 2915874
EAN: 5060281611055
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Een debuutalbum om je vingers bij af te likken, dit Django Django dat een paar weken geleden in Groot-Brittannië verscheen en met een zucht van verlichting werd onthaald.

Eindelijk weer eens een echt origineel klinkende band, die pakkende songs weet te combineren met een knisperend nieuw geluid.

Meest opvallend zijn op het eerste gehoor de mooie, dubbele zanglijnen. Een beetje folk maar ook wat psychedelisch op een manier waar The Beta Band meer dan tien jaar geleden even de Britse popscene verbijsterde. Maar er is meer. Neem de stuwende baslijn in Hail Bop, die het nummer uit de elektronische omlijsting trilt, of de knappe wendingen in tempo en melodie in diverse nummers.

Alles klinkt net een beetje anders dan op de meeste platen waarop folk met elektronica gekoppeld wordt. Django Django durft de diepte in te gaan, maar altijd is er weer die prachtige samenzang die houvast biedt. Met name de eerste helft van dit debuut is echt van een adembenemende schoonheid.

(bron: Volkskrant)





Door Redactie op 2012-03-31

nieuwsbrief