Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
LA FINTA GIARDINIERA, FREIBURGER BAROCKORCHESTER, CD, 3149020212622

FREIBURGER BAROCKORCHESTER

LA FINTA GIARDINIERA

Drager: CD (Aantal 3) Levertijd: 3 a 5 werkdagen
Herkomst: NL Item-nr: 2983198 EAN: 3149020212622
€ 32,99
RECENSIE
René Jacobs vervolgt zijn met vele prijzen bekroonde reeks Mozart-opnames met een verrassing: de opera La finta giardiniera. Deze ging in 1775 in München in première, maar was niet echt succesvol en ook een latere vertaling in het Duits kon zich niet meten met de opera waarnaar deze vooruitwijst: Le nozze di figaro. Jacobs dirigeert echter niet de eerste versie, nog de Duitse singspiel-versie, maar de Praagse versie van 1796, vijf jaar na Mozarts dood. Hier horen we opeens een radicaal anders georkestreerde versie van de partituur, die dermate veel overeenkomsten met late symfonieën van Mozart vertoont dat de vraag zich aandient: is deze nog door Mozart zelf gemaakt? Een antwoord moet Jacobs in het gedetailleerde essay uiteindelijk ook in het midden laten, maar vast staat dat deze Praagse versie een ware ontdekking is, zeker met de uitmuntende solisten waar Jacobs over beschikt. Over het Freiburger Barockorchester kunnen we kort zijn: dat is in vertrouwde topvorm. De Mozart-opera van 2012.

Mozart: La finta giardiniera, K196

Sophie Karthäuser (Sandrina/Violante), Jeremy Ovenden (Il Contino Belfiore), Alexandrina Pendatchanska (Arminda), Marie-Claude Chappuis (Ramiro), Sunhae Im (Serpetta), Michael Nagy (Nardo/Roberto)

Freiburger Barockorchester, René Jacobs
Recensent : Redactie
Datum : 13-09-2012
verschenen in Platomania : 291
Waardering : 7.5
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
362
362 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO