gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

WINGS

WINGS OVER AMERICA

Genre: Reissues
Label: CONCORD RECORDS
Releasedatum: 24-05-2013
Herkomst: NL
Item-nr: 3096422
EAN: 0888072343382
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Paul McCartney mag dan vele live-albums als herinnering aan diverse tournees hebben uitgebracht, er is er maar eentje historisch en essentieel en dat is Wings Over America. We schrijven 1976 als hij met zijn Wings net Venus & Mars heeft uitgebracht en voor het eerst een Amerikaanse tournee onderneemt. Wings is dan een echte band en een geoliede machine geworden en dat hoor je op dit album dat oorspronkelijk als driedubbelelpee verscheen. Met ijzersterke opener Venus & Mars/Rockshow/Jet en Let Me Roll It wordt het publiek al snel tot kookpunt gebracht en ze exploderen haast als de band – voor het eerst in McCartneys solojaren - een aantal Beatles nummers inzet. Lady Madonna en The Long & Winding Road krijgen een ovationeel ontvangst maar doen eigenlijk niet onder voor de ijzersterke Wings-songs in deze set. Het democratische gehalte van de band krijgt ook hier zijn vorm want alle leden hebben een solospot en die van Denny Laine zijn het meest memorabel. Het album verschijnt nu opnieuw in de McCartney Archives Collection op diverse formaten. De remastering is prachtig – McCartneys bas knalt werkelijk uit de speakers – en voor de mensen met een goedgevulde beurs is er natuurlijk weer een lijvige box. Hierin de cd maar nu met bonustracks, de vinylversie en een DVD met een docu over de tour. En natuurlijk zijn in de box de nodige memorabilia en boekwerken gestopt.

Naast de reissue van Wings Over America verschijnt eindelijk ook de DVD Rockshow – een concertfilm die indertijd over deze tournee werd gemaakt. De nieuwe versie bevat een compleet concert en in de bonus vinden we een hilarisch verslag van het feest dat de tournee afsloot.

nieuwsbrief