Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
WINGS OVER AMERICA, WINGS, CD, 0888072343382

WINGS

WINGS OVER AMERICA

Drager: CD (Aantal 2) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 3096422 EAN: 0888072343382
€ 18,99
RECENSIE
Paul McCartney mag dan vele live-albums als herinnering aan diverse tournees hebben uitgebracht, er is er maar eentje historisch en essentieel en dat is Wings Over America. We schrijven 1976 als hij met zijn Wings net Venus & Mars heeft uitgebracht en voor het eerst een Amerikaanse tournee onderneemt. Wings is dan een echte band en een geoliede machine geworden en dat hoor je op dit album dat oorspronkelijk als driedubbelelpee verscheen. Met ijzersterke opener Venus & Mars/Rockshow/Jet en Let Me Roll It wordt het publiek al snel tot kookpunt gebracht en ze exploderen haast als de band – voor het eerst in McCartneys solojaren - een aantal Beatles nummers inzet. Lady Madonna en The Long & Winding Road krijgen een ovationeel ontvangst maar doen eigenlijk niet onder voor de ijzersterke Wings-songs in deze set. Het democratische gehalte van de band krijgt ook hier zijn vorm want alle leden hebben een solospot en die van Denny Laine zijn het meest memorabel. Het album verschijnt nu opnieuw in de McCartney Archives Collection op diverse formaten. De remastering is prachtig – McCartneys bas knalt werkelijk uit de speakers – en voor de mensen met een goedgevulde beurs is er natuurlijk weer een lijvige box. Hierin de cd maar nu met bonustracks, de vinylversie en een DVD met een docu over de tour. En natuurlijk zijn in de box de nodige memorabilia en boekwerken gestopt.

Naast de reissue van Wings Over America verschijnt eindelijk ook de DVD Rockshow – een concertfilm die indertijd over deze tournee werd gemaakt. De nieuwe versie bevat een compleet concert en in de bonus vinden we een hilarisch verslag van het feest dat de tournee afsloot.

Recensent : Redactie
Datum : 18-05-2013
verschenen in Platomania : 298
Waardering : 8.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
358
358 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO