Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
ANOTHER SELF PORTRAIT.., DYLAN, BOB, CD, 0888837348720

DYLAN, BOB

ANOTHER SELF PORTRAIT..

Drager: CD (Aantal 2) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 3134252 EAN: 0888837348720
€ 22,99
RECENSIE
Vergeet zijn born again-albums, van alle Dylan-platen is Self Portrait het meest omstreden. ‘What is this shit?’ vroeg Rolling Stone-journalist Greil Marcus zich terecht af. Op het eerste gezicht is de dubbelaar een merkwaardig allegaartje, een uit de hand gelopen grap. Een drietal live-opnames van Isle of Wight, samen met The Band, afgewisseld met een curieuze verzameling covers, niet zelden met arrangementen die nogal over de top zijn. Dylan had overduidelijk last van een writers block. ‘What’s the matter with me, I don’t have much to say,’ luidt het in Watching The River Flow, dat echter niet op Self Portrait belandde, noch op New Morning, de plaat waarmee Dylan zichzelf snel revancheerde, maar op Greatest Hits Volume II uit 1971.

Uitgerekend Self Portrait staat meer dan veertig jaar later centraal op het tiende deel van de Bootleg Series. En wat blijkt? Zonder alle overdubs zijn de covers die Dylan opnam een stuk beter te verteren, terwijl de gelijktijdig opgenomen versies van de nummers die op New Morning zouden verschijnen mét overdubs opeens sterk aan Self Portrait doen denken. Maar ook hierbij zijn het vooral de kale versies van Went To See The Gypsy, Time Passes Slowly en If Not For You (met viool!) die indruk maken. Zoals we inmiddels gewend zijn, komt ook dit deel van de Bootleg Series met uitstekende liner notes, uitgerekend van Greil Marcus, en verschijnt naast de gewone versie ook een deluxe editie met een geremasterde versie van het oorspronkelijke album en het integrale Isle of Wight concert. En ja, ook deze release roept weer veel vragen op. Waarom maar één nummer van de sessie met George Harrison (het niet al te beste Working On A Guru), waarom niets van Dylan, het album met Self Portrait-outtakes dat Columbia in 1973 uitbracht, en waarom niet de complete sessie met met Happy Traum?

Veertig jaar naar de ‘What is this shit’ recensie noemt Rolling Stone Another Self Portrait een van de belangrijkste Dylan-albums ooit. Dat is weer naar de andere kant doorslaan. Wel biedt dit album een fascinerende nieuwe blik op een onderbelichte periode uit Dylans carrière met onverwachte juweeltjes.
Recensent : Redactie
Datum : 25-07-2013
verschenen in Platomania : 300
Waardering : 8.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
364
364 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO