gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service
2 voor € 15,00

BLOOD RED SHOES

FIRE LIKE THIS

Label: LABELS V V2 COOPERATIVE
Releasedatum: 01-01-2000
Herkomst: NL
Item-nr: 3148517
EAN: 0602527306278
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

In 2008 was Blood Red Shoes een flinke verrassing. Het nieuwe geluid uit Engeland maakte zowel op plaat (het debuut Box Of Secrets) als live diepe indruk. Twee jaar later bewijzen Laura-Mary Carter en Steven Ansell dat dit geen trucje was, laat staan een toevalstreffer. Hoe vaak slaagt een band erin twee albums achter elkaar uit te brengen waarop geen zwak nummer te ontdekken valt? Fire Like This behoudt het hoge niveau en knalt op het eerste gezicht net zo uit de speakers als de voorganger.

Het enige dat viel op te merken aan het debuut was het gemis aan afwisseling. Het dieprode bloed stroomde dermate hard door de aderen, dat je je afvroeg of een dosis Ritalin nog zou helpen. Het is daarom een verademing om tussen alle energie door het relatief rustige When We Wake te beluisteren. Over het geheel gezien had het tweetal best nóg een keer een tandje terug mogen doen. Blood Red Shoes kiest er echter voor het vuur aan de schenen te leggen en draaft gedreven verder, tot vlak voor het einde. Daar doven de heftige vlammen langzaam. Een paar prachtige slotaccoorden sluiten een album vol snelle, stevige rocknummers af.

nieuwsbrief