gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie



Lavinia Meijer speelt al ruim twintig jaar harp. In de afgelopen tien jaar heeft zij met haar albums laten zien, dat zij een enorme ontwikkeling heeft gemaakt van een jonge harpiste tot winnares van de Nederlandse Muziekprijs 2009. Aangespoord door de muziek van Philips Glass – die zij met goedkeuring van de componist heeft bewerkt – en haar optreden met het Attacca Ensemble, heeft zij de harpmuziek voor een groot publiek populair gemaakt. Door haar contract met Sony Classical International is zij de eerste Nederlandse musicus die op dit deze illustere label.

De Italiaanse componist en pianist Ludovico Einaudi – die een leerling van advant garde componist Luciano Berio was – heeft met zijn toegankelijke muziek een groot publiek verworven. Dat komt vooral door de melodieuze stillevens en ingetogen muziek met onderhuidse spanningen. Net als bij Glass geeft Meijer bij de muziek van Einaudi een nieuwe dimensie. Het album opent met een betoverend Divenire, gevolgd door een verfrissende I Giorni en Una Mattina, dat bekend is van de film Intouchables. Door haar intensieve samenwerking met Ludovico Einaudi legt Lavinia Meijer de basis voor dit prachtige album, dat haar veel succes zal opleveren. Aanrader!



www.concerto.nl

Op 1 november verschijnt het nieuwe album van Lavinia Meijer, de harpiste die voor haar laatste album met Glass bewerkingen een platina award ontving. Einaudi by Lavinia: Passaggio bevat een zeer persoonlijke selectie van werken van componist en pianist Ludovico Einaudi, waaronder Divenire, I Gorni, Le Onde en Nuvole Bianche. Het album markeert het debuut van Lavinia op Sony Classical International en zal in 2014 wereldwijd uitgebracht worden.

Vanaf het moment dat Lavinia in aanraking kwam met de muziek van Einaudi raakte zij er meer en meer door geroerd en geïnspireerd. Haar vertrouwen dat deze werken voor piano zich zeer goed lenen voor harp werd ondersteund door de componist zelf. Toen zij tijdens een ontmoeting eerder dit jaar voor hem de door haar voor harp bewerkte versies van zijn werken voorspeelde. "Met zijn aanwijzingen, waarvoor ik hem dankbaar ben, heb ik zijn muziek naar me toe getrokken. Ik merkte dat ik me er in kon verliezen. De zoektocht hoe zijn muziek tot in de uiterste schoonheid, maar ook met mijn eigen visie erop, te kunnen uitvoeren, liet me niet meer los. Ik wist: dit moet en zal ik opnemen." aldus Lavinia.

Lavinia zal het werk van Einaudi in de komende periode live ten gehore brengen in diverse zalen, waaronder Paradiso, Het Paard van Troje, 013, De Vorstin en Metropool. Voor het komend voorjaar staat bovendien een uitgebreide theatertournee op de agenda.

Einaudi by Lavinia: Passaggio is opgenomen in de Grote Zaal 1 van het voormalige Oost-Duitse radio- en studiocomplex Funkhaus. Een studio die beroemd is om zijn perfecte akoestiek en daarom ook gebruikt is voor opnames van grootheden als Lang Lang, Sting en Murray Perahia. Producer is 'Tonmeister' Andreas Neubronner, die 13 van zijn producties met een Grammy Award beloond heeft zien worden.


Einaudi by Lavinia: Passaggio

Lavinia Meijer, harp
Tracklist
1. Divenire
2. I Giorni
3. Oltremare
4. Una Mattina
5. Le Onde
6. Dietro L,Incanto
7. Ora
8. The Snow Prelude No.15
9. Passaggio
10. Nuvole Bianche
11. Due Tramonti

Tracks

Disc 1
1. Divenire
2. I Giorni
3. Oltremare
4. Una Mattina
5. Le Onde
6. Dietro L'incanto
7. Ora
8. The Snow Prelude No. 15
9. Passaggio
10. Nuvole Bianche
11. Due Tramonti

nieuwsbrief