gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

MOVIE

PAOLO SORRENTINO BOX

Releasedatum: 11-09-2014
Herkomst: NL
Item-nr: 3184907
EAN: 8717249482253
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

PAOLO SORRENTINO (1970) is momenteel een van de grootste en meest succesvolle Italiaanse regisseurs. Met zijn enorme bioscoophit La Grande Bellezza wist hij door te breken bij het grote publiek en won hij de Oscar en Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film. Deze box bevat 5 van zijn bekroonde films.

LA GRANDE BELLEZZA
Jep Gambardella (Toni Servillo) is een knappe man en onweerstaanbare verleider. Een succesvol journalist die ooit een roman schreef die hem een literaire prijs en de reputatie van gefrustreerd schrijver opleverde. Nog altijd maakt hij deel uit van het mondaine leven in de stad Rome. Hij is er elke avond, op elk feestje, zijn scherpe geest wordt bejubeld en zijn gezelschap wordt opgezocht. Hij denkt echter met verbittering terug aan zijn gepassioneerde jeugdliefde en besluit na zijn 65e verjaardag het schrijven weer op te pakken en op zoek te gaan naar de eigenlijke zin en schoonheid van het leven.

IL DIVO
Italië, de jaren 90. Het land wordt opgeschrikt door een serie terreurdaden gepleegd door de maffia en politieke opponenten. Ministers worden ontvoerd, belangrijke industriëlen verdwijnen en worden dood teruggevonden. Temidden van al deze terreur staat één man die onaantastbaar lijkt: de politicus Andreotti (Toni Servillo, Gomorra, Consequenze Dell'Amore), één van de belangrijkste en machtigste Italiaanse politici van na de Tweede Wereldoorlog. Of we hem nu zien op officiële feesten, in overleg met zijn ministers, in gesprek met journalisten of privé met zijn vrouw, de man en zijn daden zijn ondoorgrondelijk. Totdat alles verandert...

LE CONSEGUENZE DELL' AMORE
Waarom leeft een man van vijftig acht jaar in een anonieme hotelkamer, in een anonieme stad? Jaren van stilte en veel sigaretten, jaren van hangen in de lobby of de bar van het hotel, elegant gekleed, maar zonder zichzelf ooit iets van luxe te gunnen: Titta Di Girolamo observeert het leven dat aan hem voorbij trekt. Emotieloos. Wat verbergt hij en waarom?

L' AMICO DI FAMIGLIA
Geremia, een man van rond de 60, verdient zijn brood als geldschieter. Zijn gezicht is net zo vervelend als zijn karakter, iets wat hij zelf niet doorheeft. Hij ziet zichzelf als een oprecht en sociaal mens. Hij denkt dat hij families redt door ze geld te lenen en hun leven binnen te dringen als een vreemd soort "familie vriend'.

L' UOMO IN PIU
In de vroege jaren 80 bereiken Tony en zijn jongere broer Antonio het hoogtepunt van hun carrières. Tony is een zanger in een nachtclub die na jaren van sappelen wereldberoemd in eigen land is geworden. Antonio is een voetballer die na het scoren van de winnende goal tijdens de Europese kampioenschappen plots een ster is. Een paar jaar verder is Tony enorm verslaafd aan de cocaïne en is hij het middelpunt van een publiek schandaal. Daarnaast kampt Antonio met een zware blessure die hem noodzaakt te stoppen met voetbal.
Door Redactie op 2014-02-04

nieuwsbrief