gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

MULVEY, NICK

NITROUS

Genre: Pop & Rock
Label: CAROLINE
Releasedatum: 14-02-2014
Herkomst: NL
Item-nr: 3220090
EAN: 0602537545766
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Exclusief Vinyl!

Nick Mulvey werd bekend als een van de originators van jazzgezelschap Portico Quartet. Van een bejubeld jazzartiest maakte hij de overstap naar singer-songwriter. Na het verschijnen van een eerste EP is hij nu bezig met zijn debuutalbum. Voor beide liet hij zich inspireren door Paul Simon, Nick Drake en Ali Farka Touré. Op Eurosonic 2013 speelde hij een van zijn eerste shows en werd het meteen duidelijk dat hij naast een geniale gitaarspeler ook een hele goede zanger is.

Nick Mulvey maakte indruk als hangspeler in Portico Quartet maar verliet de band na hun tweede album Isla. Als alternative singer-songwriter slaat hij een heel andere weg in.

Op basis van de live optredens die hij het afgelopen jaar gaf zette de BBC Mulvey in het befaamde BBC Sound of 2014 lijstje. Het is niet de eerste keer dat Mulvey in die lijst terecht komt. Met z’n voormalige band Portico Quartet was hij in 2008 al een keer genomineerd voor de Britse Mercury award voor hun debuutalbum Knee-deep in the North Sea (naast Elbow, Radiohead en Adele).

Nadat Nick Mulvey Portico Quartet verliet stond hij als soloartiest al in het voorprogramma van Laura Mvula, Rodrigo y Gabriella, Lianne La Havas en recent nog bij Laura Marling. Een ideale voorbereiding dus om het publiek attent te maken op zijn debuutalbum, met songs die een voorliefde voor zowel Nick Drake als Prince verklappen.

(tekst: http://www.writteninmusic.com/)

nieuwsbrief