gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

MOERAN, E.J.

IN THE MOUNTAIN COUNTRY

Genre: Klassiek
Label: NAXOS
Releasedatum: 03-02-2014
Herkomst: NL
Item-nr: 3222361
EAN: 0747313310678
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Zijn hele leven heeft hij last gehouden van het ernstig hoofdletsel dat hij opliep in de Eerste Wereldoorlog door een granaatscherf. Hij overleed echter door verdrinking na een val van een pier. Naxos eert deze Britse componist door een serie van zijn werken uit te brengen. In zijn muziek klinken de volksliedjes, waarvan hij een fervent verzamelaar was, uit Norfolk en Suffolk door. Ook zijn sterke banden met Ierland, zijn vader was een Ier, tekenen zijn composities. Melodisch, onderhoudend en prima uitgevoerd. Benjamin Frith geeft glans aan de Rhapsody in F als ware het een pianoconcert.


Moeran: In the Mountain Country

Rhapsodies Nos. 1 & 2
Rhapsody for Piano & Orchestra
Benjamin Frith (piano)
Overture for a Masque
In The Mountain Country
Ulster Orchestra, JoAnn Falletta

Ernest John Moeran’s Rhapsodies occupy a significant place among his orchestral compositions. Each is marked by melodic exuberance, inventive scoring and formal mastery. Moeran’s gift for imbuing his music with folkloric tunes that are actually his own is especially evident in the First Rhapsody and in his first orchestral work, In the Mountain Country. First performed in 1943, the Rhapsody in F sharp major for piano and orchestra is unashamedly popular in style, with an appealing tunefulness.

JoAnn Falletta serves as Music Director of the Buffalo Philharmonic and Virginia Symphony in the United States and Principal Conductor of the Ulster Orchestra in Northern Ireland.

Tracks

Disc 1
1. Overture For A Masque (1944)
2. In The Mountain Country (Symphonic Impression)
3. Rhapsodie Nr. 1 F-Dur (1922)
4. Rhapsodie Nr. 2 E-Dur (1924/1941)
5. Rhapsodie Fis-Dur (1943)

nieuwsbrief