Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
MEMENTO, KESTEREN, REMY VAN, CD, 8714835103745

KESTEREN, REMY VAN

MEMENTO

Drager: CD (Aantal 1) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 3224781 EAN: 8714835103745
€ 16,99
RECENSIE
Na zijn solo-cd Remy verschijnt Memento, de tweede cd van harpist Remy van Kesteren (1989). Hij wordt op het album terzijde gestaan door sopraan Nora Fischer, trompettist Eric Vloeimans en het Mirovia Kwartet. Martin Fondse schreef speciaal voor hem een aantal nieuwe composities.

Op Memento presenteert harpist Remy van Kesteren zijn visie op de toekomst van klassieke muziek. “Ik ben allereerst een verhalenverteller, ik wil mijn publiek meevoeren in mijn wereld”, zegt Remy. “Een goed verhaal moet ook spannend en verrassend zijn, daarom zoek in naar manieren om te prikkelen en te boeien.” Voor zijn cd-programma koos hij muziek uit Spanje en Brazilië en vroeg de Nederlandse componist Martin Fondse een aantal nieuwe stukken te schrijven die bij dit gevoel passen. Hij nodigde trompettist Eric Vloeimans, de jonge, veelzijdige sopraan Nora Fischer en het Mirovia Kwartet uit om zijn ideeën over deze stukken te verwezenlijken. Zijn ideaalbeeld was een cd die als één grote boog van begin tot einde loopt en daarom moedigde hij de gastartiesten aan op overgangen van één stuk naar het volgende te improviseren. Bekende werken als het Adagio uit het Concerto de Aranjuez van Rodrigo worden in een nieuw daglicht geplaatst door de melodie door een zangstem te laten uitvoeren. En in een aantal preludes van Villa-Lobos is er ruimte voor improvisatie door trompet, zangstem en cello. “Het is een afwisselend en enerverend project geworden, ik kan niet wachten om het ook live te gaan spelen!”
Recensent : Redactie
Datum : 22-03-2014
Waardering : 8.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
360
360 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO