gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

FREEZ & A.R.T.

LES DEMOISELLES

Genre: Hiphop & Soul
Label: TOP NOTCH
Releasedatum: 06-06-2014
Herkomst: NL
Item-nr: 3265420
EAN: 0602537789290
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

De titel ‘Les Demoiselles’ refereert naar het Franse straatwoord voor bordeel. Daarnaast is het een verwijzing naar het schilderij Les Demoiselles d’Avignon van Picasso. Twee referenties die de liedjes op het album typeren. Aan de ene kant de straatkant; de verhalen over het dagelijks leven. Aan de andere kant verhaalt de plaat ook over de transitie die Freez muzikaal maakte van funk naar folk. “De eerste tracks maakten we twee jaar geleden. Ik rookte nog wiet en kwam uit de funk-periode van de 8.6ies EP. De laatste track is eind 2013 gemaakt en neigt misschien wel meer naar folkmuziek”, aldus Freez.

Het gehele album is geproduceerd door Fakkelteitproducer A.R.T. tevens verantwoordelijk voor ‘Irie’ met Rico en het aanstaande Typhoon album. Freez: “We werken al zeker tien jaar samen. Het was een soort ongeschreven afspraak dat mijn eerste album met hem zou zijn. Niet dat we meteen wisten dat het een album moest worden, dat is zo gegroeid.” De afgelopen twee jaar werkte Freez ook met Spinvis aan nieuwe muziek. Dit zal later het licht zien. “Hij heeft elke demo gehoord en zijn geest waard wel door deze plaat, maar onze liedjes volgen nog.”

Tracks

Disc 1
1. Last Van Ft. Henning
2. Alles Is Goed
3. Reus
4. Loop Droom Arriveer
5. Wietlied
6. Superhero
7. Cliché
8. Wereldberoemd
9. Eerste Steen Ft. Rico
10. Doorgestoken Kaart
11. Nancy
12. Toonaangevend Toeval
13. A28 Ft. Sticks & Typhoon
14. Herineringen Van Goud

nieuwsbrief