Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
LES DEMOISELLES, FREEZ & A.R.T., CD, 0602537789290

FREEZ & A.R.T.

LES DEMOISELLES

Drager: CD (Aantal 1) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 3265420 EAN: 0602537789290
€ 14,99
RECENSIE
De titel ‘Les Demoiselles’ refereert naar het Franse straatwoord voor bordeel. Daarnaast is het een verwijzing naar het schilderij Les Demoiselles d’Avignon van Picasso. Twee referenties die de liedjes op het album typeren. Aan de ene kant de straatkant; de verhalen over het dagelijks leven. Aan de andere kant verhaalt de plaat ook over de transitie die Freez muzikaal maakte van funk naar folk. “De eerste tracks maakten we twee jaar geleden. Ik rookte nog wiet en kwam uit de funk-periode van de 8.6ies EP. De laatste track is eind 2013 gemaakt en neigt misschien wel meer naar folkmuziek”, aldus Freez.

Het gehele album is geproduceerd door Fakkelteitproducer A.R.T. tevens verantwoordelijk voor ‘Irie’ met Rico en het aanstaande Typhoon album. Freez: “We werken al zeker tien jaar samen. Het was een soort ongeschreven afspraak dat mijn eerste album met hem zou zijn. Niet dat we meteen wisten dat het een album moest worden, dat is zo gegroeid.” De afgelopen twee jaar werkte Freez ook met Spinvis aan nieuwe muziek. Dit zal later het licht zien. “Hij heeft elke demo gehoord en zijn geest waard wel door deze plaat, maar onze liedjes volgen nog.”

Recensent : Redactie
Datum : 16-05-2014
verschenen in Platomania : 309
Waardering : 8.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
357
357 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO