gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

TILTAN

A ROAD LESS TRAVELED

Releasedatum: 21-05-2014
Herkomst: NL
Item-nr: 3274143
EAN: 8713604520141
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

A Road Less Traveled werd door het Parool in 2014 uitgeroepen tot een van de 5 beste Wereld-muziek-cd's van het jaar



Deze debuut cd van de Amsterdamse formatie Tiltanis een lichtend voorbeeld van hoe muziekjes van de wereldbol kunnen worden gemengd. Improviserend alt-violist Oene Van Geel, de Moldavische Bayanspeler Oleg Fateev, de Israelische componerende gitarist David Golek en de klarinetist Natalio Sued (Argentinie) steken hier de koppen bij elkaar om in Goleks composities op prachtig intieme wijze hun muzikale gedachten met elkaar te delen.

Luisterend naar deze organische, fantasierijke, en vooral warmbloedige muziek rijst het besef dat de bovenstaande opsomming van landen van herkomst eigenlijk flauwekul is.

Mensen, dus ook muzikanten, komen nu eenmaal van overal en nergens, een kwalificatie als 'grensoverschrijdend' klinkt daarbij hopeloos achterhaald. De muziek van Tiltan ademt een en al vrijheid en universele menselijkheid. Een weldadig antwoord op de oprukkende xenofobie die Europa in haar greep krijgt.

(tekst: Saskia Tornqvist, Het Parool)



Door Redactie op 2014-06-07

nieuwsbrief