gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

MARK TURNER QUARTET

LATHE OF HEAVEN

Label: ECM
Releasedatum: 08-09-2014
Herkomst: NL
Item-nr: 3304221
EAN: 0602537806638
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

De Amerikaanse tenorsaxofonist Mark Turner is na veel gastpartijen toe aan zijn eerste eigen cd bij platenlabel ECM. Hoewel hij vaak samenspeelt met gitaristen en pianisten, besloot de 48-jarige Turner het op zijn album zonder akkoord-instrumenten aan te pakken. Wel nodigde hij de trompettist Avishai Cohen uit. En dat bleek heel verstandig.

Beiden hebben een lange adem en lyrische toon, die zowel samen als apart mooi de ruimte weten te vullen. En er is veel ruimte, want Lathe of Heaven past in de ECM-traditie waarin muzikanten weinig haast maken.

Maar fraai is het allemaal wel, zeker wanneer in Sonnet for Stevie Turner en Cohen elkaar afwisselen en met het thema van Stevie Wonders Blame It On The Sun als uitgangspunt tot wonderschone improvisaties komen.

Bassist Joe Martin en drummer Marcus Gilmore zorgen er verder steeds voor dat alles ritmisch spannend blijft, zodat het allemaal niet al te behaaglijk klinkt. Het kwartet maakt muziek die schuurt zonder pijn te doen.

(Door: Gijsbert Kamer, de Volkskrant)
br>

Door Redactie op 2014-11-06

nieuwsbrief