gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

BOOTS, JAAP

DONDERWEG

Releasedatum: 10-11-2014
Herkomst: NL
Item-nr: 3310431
EAN: 9789026326202
Levertijd: Levertijd: Onbekend

Recensie

In de voorstelling Donderweg vertelt (en zingt!) Jaap Boots uit het blote hoofd en op zeer persoonlijke en spontane wijze het verhaal van zijn leven in de fast lane van de popmuziek. En hij draait natuurlijk een paar plaatjes, want dat kun je een voormalig VPRO-dj wel toevertrouwen.

In zijn dertigjarige carrière als dj ontmoette en interviewde de voormalig radiomaker meer dan 1000 popmuzikanten. Mensen als Nick Cave, Iggy Pop, Liam Gallagher (Oasis), Henry Rollins, Beck, Southside Johnny, Herman Brood, Manu Chao, Willy De Ville, Tom Waits en Frank Black (Pixies). Maar ook bands als Peter Pan Speedrock, Slayer en The Black Crowes . Grote namen, maar ook mindere goden zoals meidenpunkband The Slipjes of de bluesgitaar spelende Vietnam-veteraan Jimmy.

Boots zag deze popsterren en popsterretjes, rockers en rukkers, winnaars en verliezers allemaal aan zich voorbijtrekken. In fantastische vorm of aan het eind van hun Latijn. Nuchter, dronken, stoned, sympathiek of arrogant. Goed of waardeloos. Getalenteerd, omhooggevallen, straatarm of stinkend rijk. Knettergek of lucide. Maar hij zag ze. En hij zag zijn eigen leven in de muziek en de levens van zijn helden en gasten weerspiegeld.

Hij bundelde al zijn ervaringen en sterke verhalen in het boek ‘Donderweg. Mijn leven in de fast lane van de popmuziek’ dat op 6 november 2014 gaat verschijnen bij Ambo Anthos. Deze uitgave zal begeleid worden door de solovoorstelling Donderweg, die nu al tot maart 2015 is geboekt.

Beurtelings hilarisch, hectisch en ontroerend is Donderweg niet slechts een ode aan de popmuziek, de radio en het rock-‘n roll-gevoel -deze voorstelling is rock-‘n roll.
Door Redactie op 2014-09-02

nieuwsbrief