gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Stonesfans willen fysiek product! Nadat er door de Stones zes live-downloads beschikbaar werden gesteld, werd al snel de zevende (Sweet Summer Sun) ook uitgebracht in allerlei normale uitgaven. Dat is bevallen òf men wil bootleggers de wind uit de zeilen nemen door nu opnieuw uitgaven uit te brengen uit de From The Vault-serie.

From The Vault: Hampton Coliseum 1981 is de eerste. De in 2012 als download uitgegeven set wordt nu uitgegeven als een dubbel-cd/dvd-combinatie maar ook als driedubbel-lp met eveneens de dvd toegevoegd. Opgenomen op 18 december 1981 en destijds uitgezonden als het eerste pay-per-view-concert, brengt de band een energieke set. Keith Richards heeft zijn heroïneverslaving overwonnen en de band heeft een prima plaat in de vorm van Tattoo You afgeleverd. Die gegevens zorgen er voor dat de band als herboren klinkt. In een set die bestaat uit klassiek maar ook destijds nieuw materiaal gaat de band tekeer als een stel jonge honden. Jagger is echt de ringmaster en leidt de band door zesentwintig tracks. Dat het enthousiasme overslaat op het publiek wordt duidelijk doordat een overenthousiaste fan Keith Richards waarschijnlijk wil feliciteren met zijn verjaardag en het podium op klimt. Richards is daar duidelijk niet van gediend en deelt een mep met zijn gitaar uit om vervolgens weer onverstoord verder te spelen. Duidelijk wordt in deze set, dat hoewel de Stones nog steeds volle arena’s trekken, het echte werk heden ten dage niet meer op het podium te zien is. Alles wordt in een hoger tempo gespeeld en er is durf om ook ander werk dan het geijkte te spelen. Prachtig dus! Zoals verwacht mag worden zijn beeld en geluid voor de gelegenheid opgepoetst en het geheel klinkt fantastisch. Hoewel dit optreden niet geheel onbekend is, vier nummers zijn al dan niet gesneden te vinden op Still Life (American Concert 1981), is dit een onmisbare uitgave voor wie de Stones een warm hart toedraagt.

From The Vault: L.A. Forum 1975 is de tweede uitgave in de Vault-reeks. Ook deze mag er zeker wezen. Deze set is opgenomen tijdens de eerste tour met Ron Wood als tweede gitarist. The Stones hebben een warrige periode achter de rug met de zoektocht naar de opvolger van Mick Taylor en hebben hier te bewijzen dat ze er nog steeds toe doen. Geflankeerd door een prima spelende band met de toevoeging van Ian Stewart en Billy Preston en voor de gelegenheid Bobby Keys, wordt ook hier een flitsende setlist gespeeld die klassiekers mengt met dan relatief jong materiaal. Zo vormt If You Can’t Rock Me een uitstekende combinatie met Get Off My Cloud en horen we ook Doo Doo Doo Doo Doo (Heartbreaker) en Fingerprint File terug in de set. In het afsluitende Sympathy For The Devil mag zelfs Jesse Ed Davis nog opdraaien als sologitarist. Het besluit een concert dat meer dan de moeite waard is en net als Hampton 1981 essentieel is.

Als deze twee releases voorbodes zijn voor heruitgaven van Leeds 1982, Tokio 1990, Toronto 2005 en de meest legendarische: Brussel ‘73 dan staat ons nog veel moois te wachten. Totdat dat het geval is kan ik bijzonder goed uit de voeten met deze twee geweldige concerten.

Tracks

Disc 1
1. Introduction
2. Under My Thumb (Live At The Hampton Coliseum, Virginia / 1981)
3. When The Whip Comes Down (Live At The Hampton Coliseum, Virginia / 1981)
4. Let's Spend The Night Together (Live At The Hampton Coliseum, Virginia / 1981)
5. Shattered (Live At The Hampton Coliseum, Virginia / 1981)
6. Neighbours (Live At The Hampton Coliseum, Virginia / 1981)
7. Black Limousine (Live At The Hampton Coliseum, Virginia / 1981)
8. Just My Imagination (Live At The Hampton Coliseum, Virginia / 1981)
9. Twenty Flight Rock (Live At The Hampton Coliseum, Virginia / 1981)
10. Going To A Go-Go (Live At The Hampton Coliseum, Virginia / 1981)
11. Let Me Go (Live At The Hampton Coliseum, Virginia / 1981)
12. Time Is On My Side (Live At The Hampton Coliseum, Virginia / 1981)
13. Beast Of Burden (Live At The Hampton Coliseum, Virginia / 1981)
14. Waiting On A Friend (Live At The Hampton Coliseum, Virginia / 1981)
15. Let It Bleed (Live At The Hampton Coliseum, Virginia / 1981)
16. You Can't Always Get What You Want (Live At The Hampton Coliseum, Virginia / 1981)
17. Band Intros (Live At The Hampton Coliseum, Virginia / 1981)
18. Happy Birthday Keith (Live At The Hampton Coliseum, Virginia / 1981)
19. Little T&a (Live At The Hampton Coliseum, Virginia / 1981)
20. Tumbling Dice (Live At The Hampton Coliseum, Virginia / 1981)
21. She's So Cold (Live At The Hampton Coliseum, Virginia / 1981)
22. Hang Fire (Live At The Hampton Coliseum, Virginia / 1981)
23. Miss You (Live At The Hampton Coliseum, Virginia / 1981)
24. Honky Tonk Women (Live At The Hampton Coliseum, Virginia / 1981)
25. Brown Sugar (Live At The Hampton Coliseum, Virginia / 1981)
26. Start Me Up (Live At The Hampton Coliseum, Virginia / 1981)
27. Jumpin' Jack Flash (Live At The Hampton Coliseum, Virginia / 1981)
28. (I Can't Get No) Satisfaction (Live At The Hampton Coliseum, Virginia / 1981)
29. Menu / The Rolling Stones / From The Vault: Hampton Coliseum (Live In 1981) (Live At The Hampto

nieuwsbrief