gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

LORD RAJA

A CONSTANT MOTH

Label: GHOSTLY INTERNATIONAL
Releasedatum: 01-12-2014
Herkomst: NL
Item-nr: 3325978
EAN: 0804297822624
Levertijd: 15 a 21 werkdagen

Recensie

De Amerikaanse beatpuzzelaar Chester Anand neemt zijn werk als Lord Raja serieus. Jachtig en furieus zijn de eindeloos gestapelde en opgeknipte hiphop- en breakbeats en je kunt wel horen dat Aphex Twin een inspiratiebron is voor de New Yorker. Tracks als Yelleo E en Pistol Refix zijn onnavolgbaar; geen maat klinkt hetzelfde en Lord Raja is duidelijk een begaafd technicus. Melodieën zijn schaars maar de ritmes blijven boeien, als ze schuiven van underground trip- en hiphop naar nerveus ratelende drum-'n-bass. Onder alle hectiek hangt gelukkig steeds een dansbare groove, al lijkt het album A Constant Moth vooral bedoeld voor de binnenwereld.

De plaat wint aan intensiteit als Anand zich wat rust gunt, bijvoorbeeld in de donkere hiphoptrack Van Go, met raps van Jeremiah Jae, of in de voorzichtige techno van De Lia Lu Lu, waarin Lord Raja even een paar minuten een beheerste vierkwartsmaat laat passeren, naast diepe bassen en een dwars knerpend synthesizertje. Al met al een prima debuutplaat, die het op de koptelefoon goed doet bij een nachtelijke, grootsteedse zwerftocht. (tekst: Robert van Gijssel , de Volkskrant)

Door Redactie op 2015-01-07

Tracks

Disc 1
1. Yelleo E
2. Van Go Feat. Jeremiah Jae
3. Pistol Refix
4. Darwin
5. Tv Talk
6. Gottfried Semper
7. Skyre
8. Throw Them Out (System)
9. De Lia Lu Lu
10. Red Sun
11. Black Top
12. Golden Gravity Birds

nieuwsbrief