gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

BYRNE, DAVID

HOE MUZIEK WERKT

Label: XANDERUITGEVERS
Releasedatum: 24-10-2014
Herkomst: NL
Item-nr: 3331492
EAN: 9789401602808
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Hoe muziek werkt is David Byrnes ode aan de kunstvorm waar hij al tientallen jaren over nadenkt. Het is een allesomvattend werk over muziek en alle elementen die daarop van invloed zijn, het is autobiografisch, maar biedt ook een schat aan feiten over muziek, muziekvormen en -beleving. Byrne is muzikant, maar ontpopt zich in dit standaardwerk tot historicus, antropoloog en sociaal wetenschapper. Hij gebruikt zijn eigen ervaringen en spreekt met vele kenners en deskundigen, hij reist naar de Opera van Wenen en naar Afrikaanse dorpen - als er maar muziek is - om te laten zien dat muziek niet iets is dat in een studio in elkaar wordt gezet, maar een logisch en prachtig gevolg van ons bestaan en van culturele omstandigheden.

Elk hoofdstuk staat op zichzelf, maar als geheel is 'Hoe muziek werkt' een gepassioneerd portret van de bevrijdende en stimulerende kracht van muziek. Een must-have voor iedere muziekliefhebber.
Door Redactie op 2014-11-06

nieuwsbrief