gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

BROCK JR, HERMAN

THE OLD WORLD

Label: HERMAN BROCK JR
Releasedatum: 31-01-2015
Herkomst: NL
Item-nr: 3354794
EAN: 0680569833082
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

In Amerika staat de verzamelnaam 'de oude wereld' voor de landen van herkomst van generaties al dan niet vrijwillige immigranten uit Europa, Afrika en Azië. The Old World van de Nederlandse bluegrassplaat van Herman Brock Jr. verwijst naar Zeeland, van waaruit in de jaren twintig gelukszoekers naar de Verenigde Staten vertrokken. Brock bracht verhalen van Zeeuwse migranten samen in een uit crowdfunding gefinancierd, uitbundig vormgegeven folkproject.

Met zijn band The Brockettes en een berg gastmuzikanten vertolkt Brock oerdegelijke country- en bluegrassliedjes, zoals het enerverende en meezingbare My Old Hometown, dat wordt opgepookt door een razende banjo en een amechtig krassende viool, of de regelrechte tearjerker The Ladder.

Brock zingt doorleefd en authentiek, met soms een voorzichtige snik, de vele achtergrondstemmen tillen de refreinen op. Cold Wind Rising is een opgewekt lied over de grootst mogelijke misère in het barre en onontgonnen Amerika en het gemis van geliefden en dan worden terloops nog wat vileine snaarduels uitgevochten in instrumentals als Harvest Time. Een heerlijke Nederlandse bluegrassplaat, die het in het genre soms opspelende hobbyisme ver overstijgt.

(tekst: http://www.volkskrant.nl/)

Door Redactie op 2015-02-11

Tracks

Disc 1
1. Gather Around The Mike
2. The Old World
3. My Old Hometown
4. Love Me Still
5. Harvest Time
6. Cold Wind Rising
7. Good Times
8. The Ladder
9. Diversity
10. Old World Boy
11. Stranger
12. Never Let The Money Drag You Down
13. Flying Dutchmans Curse
14. Brocks Breakdown
15. Live Your Life To The Limit

nieuwsbrief