gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

CHIAROSCURO QUARTET

STRING QUARTETS

Genre: Klassiek
Label: HARMONIA G - O LITTLE TRI
Releasedatum: 02-02-2015
Herkomst: NL
Item-nr: 3358881
EAN: 3149028050523
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Het in 2005 door studenten van het Royal College of Music in Londen opgerichte Chiaroscuro Quartet richt zich met name op de muziek van de klassieke periode rond 1800. De historische benadering, de lenige en gracieuze manier van spelen gecombineerd met die zo kenmerkende ensemble mentaliteit vormt een unieke klank.
Haydn de 'uitvinder' van het moderne strijkkwartet inspireerde Mozart om zijn eigen kwartetten te gaan componeren. Mozart op zijn beurt gaf aan zijn kwartetten weer zijn eigen visitekaartje af zoals in het String Quartet No.15 in D minor met dat typerende spel van licht en donker.
Mendelssohn's gepassioneerde String Quartet No.2 in A minor ontstond rechtstreeks uit zijn fascinatie voor Beethoven. Opmerkelijk ook het extreme dynamische bereik in beide meesterwerken. Dit alles onder leiding van stervioliste Alina Ibragimova.

Chiaroscuro Quartet play Mozart & Mendelssohn

Mendelssohn:
String Quartet No. 2 in A minor, Op. 13
Mozart:
String Quartet No. 15 in D minor, K421
Chiaroscuro Quartet

Formed in 2005 by students from the Royal College of Music in London, the Chiaroscuro Quartet performs music of the Classical period with a historical approach, on gut-stringed instruments. After its highly acclaimed recording for Aparté of pieces by Mozart and Beethoven (2013), the quartet, led by violinist Alina Ibragimova, now turns to masterpieces by Mozart and Mendelssohn.

Tracks

Disc 1
1. 1. Allegro Moderato
2. 2. Andante
3. 3. Menuetto - Trio
4. 4. Allegretto Ma Non Troppo
5. 1. Adagio - Allegro Vivace
6. 2. Adagio Non Lento
7. 3. Intermezzo
8. 4. Presto - Adagio Non Lento

nieuwsbrief