Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
IL PIANTO E IL RISO, ENSEMBLE LORENZO DA PONTE, CD, 4260307431778

ENSEMBLE LORENZO DA PONTE

IL PIANTO E IL RISO

Drager: CD (Aantal 2) Levertijd: 6 a 10 werkdagen
Herkomst: NL Item-nr: 3403346 EAN: 4260307431778
€ 26,99
RECENSIE
Benedetto Marcello was beroemd tijdens zijn leven waarin hij zijn werk als jurist en componist wist te combineren met daarnaast activiteiten als rechter, violist, schrijver en dichter. Hij was een broer van Alessandro (ook componist en daarnaast filosoof) en Girolamo (dichter). Hij schreef vocale en instrumentale werken, waaronder meer dan 300 cantates en 4 oratoria. Een van die oratoria is gewijd aan het feest voor Maria tenhemelopneming en de beschouwingen van de vier seizoenen. De seizoenen worden daarbij vertolkt door sopraan, alt, tenor en bas. Het geheel bestaat uit twee delen, beide voorafgegaan door een sinfonia en afgesloten met een koor. De stijl lijkt sterk op Vivaldi. De opname is transparant en mooi van klank.
Benedetto Marcello (1686-1739):
Il Pianto e il Riso delle Quattro Stagioni (Oratorium 1731)

Silvia Frigato, Elena Biscuola, Raffaele Giordani, Mauro Borgioni, Venice Monteverdi Academy, Ensemble Lorenzo Da Ponte, Roberto Zarpellon


„Il pianto e il riso delle quattro stagioni dell'anno per la morte, esultazione e coronazione di Maria Assunta in Cielo“ (1731) („Weinen und Lachen der vier Jahreszeiten zum Tod, zum Lobpreis und zur Krönung der in den Himmel aufgefahrenen Maria“) ist das vorletzte der vier Oratorien von Benedetto Marcello. Als Mitglied der venezianischen Aristokratie musste er in seiner Musik auf Konventionen weniger Rücksicht nehmen als seine professionellen Zeitgenossen. So fand er immer wieder zu kühnen, unkonventionellen Lösungen, die ihn zu einem der interessantesten italienischen Barockkomponisten machen.
Recensent : Peter Simmers
Datum : 15-05-2015
verschenen in Platomania : 318
Waardering : 9.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
362
362 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO