Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
IN THROUGH THE OUT DOOR -DELUXE-, LED ZEPPELIN, LP, 0081227955809

LED ZEPPELIN

IN THROUGH THE OUT DOOR -DELUXE-

Drager: LP (Aantal 2) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 3419935 EAN: 0081227955809
€ 34,99
RECENSIE
Original remastered LP, plus an album of companion audio, on 180 gram vinyl in individual sleeves. Companion audio features an unreleased rough mix of every track from the original album. Replica paintable 12" x 12" insert. Packaged in a replica brown bag.

Ook de laatste Led Zeppelin albums zijn opnieuw gemixt door Jimmy Page en voorzien van een extra schijf met oerversies. Presence (1976) kwam tot stand in een gespannen periode: Page en Jones lagen met elkaar overhoop en Plant was herstellende van een auto-ongeluk. De plaat werd in amper twee weken op tape geknald: direct, hard en energiek. Hoogtepunten zijn Achilles Last Stand, dat ontembaar meer dan tien minuten doordendert en Nobody’s Fault But Mine, een verwoestende remake van Blind Willie Johnson. In Through The Out Door verscheen pas in 1979, mede door het overlijden van het zoontje van Robert Plant. Tijdens de opnames hield Page zich afzijdig en Jones greep de kans om meer toetsen in de songs te verwerken. Het is daardoor hun meest toegankelijke album, met radiovriendelijke songs als In The Evening, All My Love en Fool In The Rain (met latin-intermezzo!). Te weinig Led Zep, vonden Page en Bonham, die plannen maakten voor een ouderwets bonkende plaat. Maar in september 1980 overlijdt John Bonham en een paar maanden later houdt Led Zeppelin officieel op te bestaan. De plaat die er contractueel nog moest komen heet heel toepasselijk Coda (1982). Hierop drie songs die bedoeld waren voor die nieuwe, harde studioplaat (Ozone Baby, Darlene, Wearing And Tearing), aangevuld met tracks uit de jaren 1970-1972. Bij Coda krijg je nu twee schijven met werkversies uit de hele carriere van Led Zeppelin. Zo zijn we rond, met de luidste, zwaarste en meest invloedrijke rockband uit de jaren ’70.

Tracklist Plaat 1
1. In The Evening
2. South Bound Saurez
3. Fool In The Rain
4. Hot Dog

Tracklist 2
1. Carouselambra
2. All My Love
3. I'm Gonna Craw
l
Tracklist 3
1. In The Evening (Rough Mix)
2. Southbound Piano (South Bound Saurez) [Rough Mix]
3. Fool In The Rain (Rough Mix)
4. Hot Dog (Rough Mix)

Tracklist 4
1. The Epic (Carouselambra) (Rough Mix)
2. The Hook (All My Love) (Rough Mix)
3. Blot (I'm Gonna Crawl) (Rough Mix)
Recensent : Louk Vanderschuren
Datum : 23-06-2015
verschenen in Platomania : 319
Waardering : 8.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
359
359 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO