gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Altsaxofonist/componist Steve Coleman is een conceptueel muzikant. De laatste tijd stelt hij het menselijk lichaam centraal in de composities. Op zijn vorige album Functional Arrhytmias liet hij zich inspireren door de onregelmatigheden van de menselijke hartslag, wat een voor zijn doen warm, melodieus album tot gevolg had.

Gewrichten zijn belangrijk op Synovial Joints, dat hij met een 21-koppige band heeft opgenomen. Gewrichten verbinden delen van het menselijk lichaam zoals Coleman muzikale invallen combineert. Niet zo heel ingewikkeld dus, ware het niet dat hij er nog het concept van de 'camouflage orchestratie' bij bedacht. Iets met het ongeorganiseerde geluid in oerwouden, maken we uit de hoestekst op. Het klinkt in elk geval geweldig.

Thema's komen op en verdwijnen weer, verdrukt door strijkers of zelfs zangstemmen. Langzaam vergeet je bij het luisteren de conceptuele gedachten en laat je je meevoeren door prachtig samenspel van Coleman en zijn trompettist Jonathan Finlayson. De Afrikaanse ritmes in Nomadic en Eye of Heru zijn meeslepend. Los van welk concept dan ook: er wordt op Synovial Joints gewoon prachtig gespeeld. (TEKST; de Volkskrant)
Door Redactie op 2015-07-29

Tracks

Disc 1
1. Acupuncture Openings
2. Celtic Cells
3. Synovial Joints (Suite)
4. Synovial Joints (Suite)
5. Synovial Joints (Suite)
6. Synovial Joints (Suite)
7. Synovial Joints (Suite)
8. Synovial Joints (Suite)
9. Synovial Joints (Suite)
10. Synovial Joints (Suite)

nieuwsbrief