gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

MCCARTNEY, PAUL

TUG OF WAR LTD.ED.)

Genre: Reissues
Label: CONCORD RECORDS
Releasedatum: 02-10-2015
Herkomst: NL
Item-nr: 3439002
EAN: 0888072375710
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Dat Tug Of War en Pipes Of Peace de nieuwe uitgaven waren in de Archive-reeks hadden we bij de aankondiging niet gelijk verwacht, Red Rose Speedway leek het meest aanspraak te maken. Dat deze twee platen tegelijkertijd komen is echter geen verrassing aangezien je de platen kan zien als tweeluik. Zo werden Ballroom Dancing (TOW) en Keep Under Cover (POP) als eerste opgenomen in de sessies die zouden leiden tot deze twee platen. Broertjes dus. De platen worden in allerlei configuraties uitgebracht waarvan de boxen met hun fraaie boekwerken, frutsels en dvd’s natuurlijk de kers op de taart zijn. Overigens bevatten die dvd’s clipjes, wat achtergrondbeelden en in het geval van Tug Of War een minidocumentaire.

Het sterke Tug of War werd uitgebracht in 1982 en hoewel Denny Laine nog wel te horen is, was het de eerste plaat na het uiteenvallen van Wings. Deze vrijheid had tot gevolg dat McCartney naast Laine een hele trits muzikanten uitnodigde om te participeren waarvan Stevie Wonder, Eric Stewart (10CC), Carl Perkins, Stanley Clarke en natuurlijk Ringo dan de bekendsten zijn. Voor deze gelegenheid is de plaat opnieuw gemixt, aangezien de digitale mixmogelijkheden op het moment van uitkomen nog in de kinderschoenen stonden. McCartney vond het kennelijk tijd worden om daar wat aan te doen. De box-versie bevat overigens ook de originele mix. Naast hits als het titelnummer en het zoete duet met Stevie Wonder Ebony And Ivory, bevat Tug Of War ook het wonderschone voor John Lennon geschreven Here Today en Wanderlust. De extra schijf bevat de b-kanten Rainclouds, de solo Ebony en I’ll Give You A Ring naast een achttal demo’s die zeer de moeite waard zijn en aangeven hoe Macca zijn nummers gaandeweg nog bijschaaft.

nieuwsbrief